Annons

Kulusevski gick på middag – får landslagskritik

Dejan Kulusevski skulle på en middag, men blev överraskad av en mindre tillställning under landslagsledigheten innan EM-bubblan.
Trots att det endast var några veckor kvar tills EM-premiären beslutade han sig för att stanna.
– Jag tycker inte det var ett bra beslut, säger Janne Andersson.
Publicerad 9 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Dejan Kulusevski. Arkivbild.
Dejan Kulusevski. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Samtidigt som det bekräftades att Dejan Kulusevski testat positivt för covid-19 cirkulerade det en video som visade Juventusstjärnan på en mindre tillställning den 31 maj.

Något som visade sig stämma bekräftade förbundskaptenen Janne Andersson på en presskonferens under onsdagen.

Visste inte att han kunde bli sjuk

Annons

Dejan Kulusevski och hans flickvän blev bjuden på en middag av sin syster. När han kom dit överraskades han av att några vänner även var där.

– Det blev han jätteglad för. Dejans grundingång har varit att han har haft covid så han har inte varit så bekymrad som så många andra. Jag tillhör dem också, jag har inte trott tidigare att man kan få det igen utan jag har känt mig immun, säger Janne Andersson.

– Så här i efterhand inser han att det där var ju inte alls bra. Han beklagar verkligen att han var med på middagen och tillställningen. Det gör jag också, jag tycker inte det var ett bra beslut, fortsätter Andersson.

Är välkommen tillbaka

Förbundskaptenen påpekar också att det inte var därifrån Juventusstjärnans smitta kommer.

– Hans smitta kommer med all säkerhet inte där ifrån. Utan det är en anhörigsmitta som han hade träffat och den personen hade han träffat oavsett om det varit den här ledigheten eller om hade gått på senare eller innan, säger Andersson.

– Det är jättetråkigt. Dejan är jätteledsen över det här och beklagar hela situationen.

Kulusevski är isolerad och missar EM-premiären mot Spanien på måndag. Förbundskaptenen hoppas att anfallsstjärnan är spelklar till den andra gruppspelsmatchen mot Slovakien den 18 juni.

– Dejan är synnerligen välkommen tillbaks när han är frisk igen, säger Janne Andersson.

Magnus Wilsson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons