Annons

Matchguide: Sverige–Norge

Publicerad 9 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021

Vad: Träningslandskamp i fotboll.

Var: Guldfågeln arena, Kalmar.

Annons

När: Torsdag klockan 18.30.

Tv/radio: SVT och P4 Radiosporten.

Förutsättningar: Landskamperna mot Norge och Australien (på tisdag) är Sveriges sista innan OS-truppen presenteras den 22 juni. Det är en hård kamp om platserna, då bara två målvakter och 16 utespelare (plus fyra reserver) får tas ut.

Hur många platser är öppna: Stora delar av truppen känns självskriven. Men klart är också att det finns hål att fylla åtminstone i mittförsvaret, efter att både Linda Sembrant (skadad) och Nilla Fischer (väntar tillökning) tackat nej till OS. Bayern Münchens Amanda Ilestedt är det naturliga valet i startelvan, bredvid självskrivna Magdalena Eriksson, men det finns många bra alternativ.

Motståndet: Norge borde vara en perfekt värdemätare under OS-förberedelserna. Norskorna lyckades inte ta sig till OS i den stenhårda konkurrensen om Europaplatser, men imponerade i kvalet till EM 2022. Norge vann samtliga sex matcher i kvalet, trots att Lyonstjärnan Ada Hegerberg fortsätter att bojkotta landslaget. I stället är Barcelonas Caroline Graham Hansen den stora stjärnan, men både hon och Chelseas Guro Reiten har lämnat återbud till den här samlingen.

Skador/avbräck: Wolfsburgsduon Rebecka Blomqvist och Fridolina Rolfö står över Norgematchen. Blomqvist stukade foten i en match i helgen, och är inte redo för spel, medan Rolfö anslöt sent till truppen och därför också får fokusera på tisdagens match mot Australien. Juventus Lina Hurtig står över Norgematchen av familjeskäl, men kan också bli aktuell mot Australien. Där har Mimmi Larsson sedan tidigare kallats in som ersättare.

Sverige, tänkbar elva (4–3–3): Hedvig Lindahl – Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson – Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Caroline Seger – Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius, Olivia Schough.

Avbytare: Jennifer Falk (mv), Zecira Musovic (mv), Nathalie Björn, Julia Roddar, Emma Kullberg, Emma Berglund, Hanna Bennison, Johanna Rytting Kaneryd, Filippa Curmark, Madelen Janogy, Julia Zigiotti Olme, Mimmi Larsson.

Norges trupp:

Målvakter: Cecilie Hauståker Fiskerstrand, Guro Pettersen, Aurora Mikalsen.

Annons

Försvarare: Ingrid Moe Wold, Tuva Hansen, Malin Skulstad Sunde, Synne Skinnes Hansen, Emilie Marie Aanes Woldvik, Emilie Bragstad, Maria Thorisdottir.

Mittfältare/anfallare: Ingrid Syrstad Engen, Frida Leonhardsen Maanum, Heidi Elisabeth Ellingsen, Lisa Fjeldstad Naalsund, Vilde Bøe Risa, Amalie Vevle Eikeland, Karina Sævik, Elisabeth Terland, Olaug Tvedten, Emilie Bosshard Haavi, Elise Hove Thorsnes, Synne Sofie Kinden Jensen, Lisa-Marie Karlseng Utland.

Lasse Mannheimer/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons