Annons

Sanktioner mot Super League-klubbar pausas

Publicerad 9 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Barcelona och Real Madrid står fortfarande fast vid Super League. Arkivbild.
Barcelona och Real Madrid står fortfarande fast vid Super League. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Juventus, Barcelona och Real Madrid har ännu inte inte tagit avstånd från utbrytarligan Super League, och för två veckor sedan meddelade det europeiska fotbollsförbundet Uefa att man efter en utredning hade öppnat för eventuella sanktioner för de tre klubbarna.

Nu meddelar dock Uefa i ett pressmeddelande att det kommer att pausas tills vidare efter ett beslut av Uefas instans för överklaganden.

Annons

I slutet av maj sade Barcelonas ordförande att man inte tänker be om ursäkt för att man håller fast vid tanken om Super League.

– Det har jag sagt till (Uefas ordförande Aleksander) Ceferin. Och vi tänker inte betala några böter. Blir vi straffade går vi till Cas (idrottens skiljedomstol), sade han.

Totalt var tolv klubbar initiativtagare till superligan. De andra klubbarna – Arsenal, Milan, Chelsea, Atlético Madrid, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham – har dock i efterhand tagit avstånd från Super League.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons