Annons

EM-guide: fredagen den 11 juni

Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021

Turkiet-Italien, grupp A

Avspark: Klockan 21.00.

Annons

Arena: Olympiastadion i Rom, Italien.

Tv/radio: TV4/Cmore/Radiosporten P4.

Senaste nytt: Turkiet har ett ungt landslag och förbundskapten Senol Günes är glad över att vara en del av mästerskapet men ser EM som ett steg på vägen till nya höjder.

Snackisen: Italien har 27 raka matcher utan förlust.

Noterbart: Franska Stéphanie Frappart har utsetts till fjärdedomare och blir därmed historisk som första kvinna att döma i ett EM på herrsidan.

Spelarna att ha koll på: Teknikern Hakan Calhanoglu, Milan, är en av Turkiets stora stjärnor tillsammans med veteranen Burak Yilmaz. I Italien är det svårt att blunda för yrvädret Federico Chiesa, Juventus, målglade Ciro Immobile, Lazio, och nyttige Nicola Barella, Inter.

Inbördes möten: Italien har vunnit sju och kryssat tre och har 18—5 i målskillnad.

Turkiets trupp, målvakter: 12 Altay Bayindir, 1 Mert Günok, 23 Ugurcan Cakır. Backar: 2 Zeki Celik, 4 Caglar Söyüncü, 22 Kaan Ayhan, 3 Merih Demiral, 25 Mert Müldür, 15 Ozan Kabak, 18 Ridvan Yilmaz, 13 Umut Meras. Mittfältare: 8 Dorukhan Toköz, 21 Irfan Kahveci, 5 Okay Yokuslu, 19 Orkun Kökcü, 20 Abdülkadir Ömür, 6 Ozan Tufan, 24 Kerem Aktürkoglu, 14 Taylan Antalyali, 10 Hakan Calhanoglu, 26 Halil Dervisoglu. Forwards: 11 Yusuf Yazici, 16 Burak Yilmaz, 7 Cengiz Ünder, 16 Enes Ünal, 9 Kenan Karaman.

Förbundskapten: Senol Günes.

Italiens trupp, målvakter: 21 Gianluigi Donnarumma, 26 Alex Meret, 1 Salvatore Sirigu. Backar: 15 Francesco Acerbi, 23 Alessandro Bastoni, 19 Leonardo Bonucci, 3 Giorgio Chiellini, 2 Giovanni Di Lorenzo, 13 Emerson, 24 Alessandro Florenzi, 4 Leonardo Spinazzola, 25 Rafael Toloi. Mittfältare: 18 Nicolo Barella, 16 Bryan Cristante, 8 Jorginho, 5 Manuel Locatelli, 7 Lorenzo Pellegrini, 12 Matteo Pessina, 6 Marco Verratti, 14 Federico Chiesa, 20 Federico Bernardeschi. Forwards: 9 Andrea Belotti, 11 Domenico Berardi, 17 Ciro Immobile, 10 Lorenzo Insigne, 22 Giacomo Raspadori.

Annons

Förbundskapten: Roberto Mancini.

Domare: Danny Makkelie, Nederländerna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons