GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Frias för fall mot ugnslucka

Staffanstorpsparet började bråka efter en middag. Mannen frias nu från att ha knuffat sambon så att en ugnslucka sprack.
Staffanstorp • Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Mannen frias då det inte kan bevisas att han insåg risken med vad som sedan hände.
Mannen frias då det inte kan bevisas att han insåg risken med vad som sedan hände.
Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen inträffade i februari i år och det var mannen som kallade på polis. När polis och ambulans kom till platsen satt kvinnan på blodig på golvet, Hon hade glassplitter över sig.

Enligt ett vittne uttryckte hon att det hela var fånigt.

Båda har under rättegången berättat att de druckit alkohol, men var inte fulla. De hade dock börjat tjafsa om musikvalet. Kvinnan har berättat att hon var provocerande och gjorde fuck off-tecken mot mannen, som tog tag i hennes handleder för att föra henne åt sidan. Hon hade då snubblat och fallit in i ugnsluckan.

Enighet råder om händelseförloppet, men tingsrätten menar att det inte är visat att mannen knuffat sambon in i ugnsluckan eller att han ens såg risken i att detta skulle hända. Han frias därför.

Lena BreitnerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.