Annons

Hus kollapsade efter kraftigt regn – 11 döda

Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Ett hus rasade och gator och torg fylldes med vatten när monsunen drog in över staden Bombay (Mumbai) under onsdagen.
Ett hus rasade och gator och torg fylldes med vatten när monsunen drog in över staden Bombay (Mumbai) under onsdagen.Foto: Rafiq Maqbool/AP/TT

Minst elva människor har omkommit, bland dem åtta barn, efter att en byggnad i utkanten av indiska Bombay (Mumbai) kollapsat till följd av kraftigt monsunregn. Olyckan inträffade under natten mellan onsdag och torsdag meddelar indiska myndigheter.

Ett intensivt räddningsarbete pågick under natten för att hitta överlevande i rasmassorna.

Annons

– Tre människor befaras vara fortsatt fastklämda och målet med räddningsarbetet är att hitta dem, säger en talesperson på kommunen till tidningen The Indian Express.

Räddningstjänsten uppger att sju personer skadades när byggnaden rasade, av dessa är sex relativt oskadda medan en kvinna i 30-års åldern har förts till sjukhus med kritiska skador.

Boende i intilliggande byggnader har evakuerats till följd av risken för fler liknande ras.

Husras är inte ovanliga under Indiens monsunperiod när stora vattenmassor luckrar upp improviserade husgrunder och översvämmar gator och torg.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons