Annons

Spansk EM-spelare tas ur karantän

Två covid-19-positiva spelare är nu bara en i det spanska landslaget. Samtidigt säger förbundskapten Luis Enrique att man inte kommer att ersätta Sergio Busquets.
Och under fredagsförmiddagen vaccineras det spanska laget.
Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Diego Llorente, höger, tas ur karantän. Arkivbild.
Diego Llorente, höger, tas ur karantän. Arkivbild.Foto: Michael Regan/Pool/AP/TT

Den spanske landslagsspelaren Diego Llorente verkar kunna återgå till träning under fredagen, enligt spanska AS.

Detta efter att hans två senaste PCR-test varit negativa. På en presskonferens spekulerar den spanska landslagsledningen i om det till och med var så att han aldrig faktiskt var smittad med coronaviruset.

Annons

Tidigare i veckan meddelades det att den spanska truppen kommer att att få vaccin mot covid-19. Under torsdagskvällen meddelade Spaniens fotbollsförbund att laget kommer att erbjudas vaccin under fredag förmiddag – tre dagar före premiärmatchen mot Sverige i Sevilla.

Det spanska landslaget har två separata bubblor på EM-lägret i Madrid efter att Sergio Busquets och Llorente testat positvt för covid-19. I den ena bubblan är den uttagna EM-truppen och i den andra 17 reservspelare som är redo att hoppa in om smittan skulle sprida sig i laget.

Förbundskapten Luis Enrique säger dock att det inte är aktuellt att byta ut Busquets, som nu är den enda covid-19-positiva spelaren.

– Jag kommer att vänta på honom, säger Enrique på en presskonferens.

– Alla som har följt fotboll de senaste tolv åren har sett vad han kan bidra med.

Linnéa Engholm/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons