Annons

Framsteg i förhandling om USA:s infrastruktur

Publicerad 11 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
USA:s president Joe Biden. Arkivbild.
USA:s president Joe Biden. Arkivbild.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

En partiöverskridande arbetsgrupp i USA:s senat säger att man har en preliminär överenskommelse gällande den kommande infrastruktursatsningen.

Förslaget som de tio senatorerna har enats om är långt mindre ambitiöst än president Joe Bidens ursprungsförslag – en reform på 2 300 miljarder dollar – och ska finansieras utan skattehöjningar.

Annons

"Vår arbetsgrupp (...) har arbetat i god tro och nått en överenskommelse över partigränsen om en realistisk kompromissram för att modernisera vår nations infrastruktur och energiteknik", heter det i ett uttalande.

Ytterligare detaljer om uppgörelsen har inte kommunicerats och det hela är långt ifrån klart. Enligt anonyma källor i amerikanska medier handlar det om ett paket på 1 200 miljarder dollar fördelat på åtta år.

Så sent som i tisdags strandade förhandlingar om infrastruktursatsningen mellan Biden och en grupp republikanska senatorer.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons