EM i fotboll 2021

Nu är det allvar på svenska EM-träningarna

Victor Nilsson Lindelöf med bollen under ett av de intensiva träningspassen på baslägret i Göteborg.
Foto: Erik Simander/TT
Sport
Sport Det drar ihop sig.
Tydligast märks det under de sista träningarna inför EM-premiären mot Spanien.
– Det gör inget att det är lite grinigt och smäller, så länge man inte springer omkring och skadar någon, säger Sebastian Larsson.

Skillnaden är påtaglig mot de första träningspassen på Örebäcksvallen i Båstad för två veckor sedan

Satte någon en fot fel i en närkamp där kom ursäkten direkt, gärna följt av en arm på ryggen och ett "Ledsen, hur gick det? Ingen fara, va?".

Det skrattades, skämtades, larvades. Den maskeraden är över.

På Häckens träningsanläggning på Hisingen syns anspänningen och allvaret i spelarnas blickar – än mer i deras ageranden. Peter Wettergren, den assisterande förbundskaptenen, gör sitt för att egga spelarna, locka fram den primitiva men effektiva "det är vi mot dom"-mentaliteten.

På sin breda östgötska skriker han:

– Vi ska åka ned och mörda dom, mosa dom.

Snart lyfter det chartrade planet mot Sevilla.

Alla vill spela mot Spanien. Ingen vill bli nummer 24, den som får sitta på läktaren.

Smäller i närkamperna

Jens Cajuste använder sin fysik i närkamperna i matchspelet. Trycker gärna till lite extra. Gustav Svensson likaså. Kristoffer Olsson får några smällar och försöker skaka av sig smärtan. Marcus Berg sätter dobbarna över fotsulan på Gustav Svensson. Han ser att det gör ont, men spelar vidare som om ingenting hänt.

Sebastian Larsson klagar när Ludwig Augustinsson spelare vidare trots att bollen är klart utanför spelplanen. När det händer igen blir han förbannad.

Emil Forsberg säger något som gör Larsson än mer irriterad.

Janne Andersson står vid sidan, med en boll under ena armen. Han berömmer en och annan enskild prestation. Det är så här han vill ha det nu. Intensivt, hetsigt, spelare på tå.

Det är hårfint nära att gå överstyr, men gör det inte. Inte som när Andreas Granqvist kapade John Guidetti inför VM 2018 eller som – det mest flagranta övertrampet – när Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg drabbade samman i Japan 2002.

"Hålla det på rätt nivå"

– Har man varit med i x antal mästerskap vet man att temperaturen stiger när det kommer närmare – och det där behövs, säger Sebastian Larsson.

– Man måste absolut alltid hålla det på rätt nivå, men där har vi inte varit nära att gå över en gräns på något sätt. Det finns nog två, tre, fyra snäpp till som kan adderas till träningen innan vi nått en gräns.

Han fortsätter:

– Det blir mer tjafs i matchspelet kring vissa sekvenser, domslut, vissa dueller. Det märks att alla spelare börjar komma upp på en nivå som liknar en premiärnivå i ett slutspel. Vi kan inte hålla på att springa runt i tre veckors tid och titta på varandra från en meters avstånd. Det är inte den situationen som kommer att uppstå när vi väl står där och ska spela EM-premiären.

– Det är inga konstigheter och det kan definitivt skruvas upp några snäpp till.

Fredagen var träningsfri, lördagens pass är det sista rejäla inför premiären. På söndag får spelarna känna på gräset på Estadio La Cartuja i Sevilla.

21.00 på måndag är det dags.

Hantera ångesten

– De sista timmarna före match brukar mest vara ångestfyllda. På något konstigt vis har man lärt sig att tycka om och acceptera den känslan. När den infinner sig vet man att det är dags. Det gäller bara att hantera den känslan de sista timmarna, säger Sebastian Larsson.

– När man kommer till arenan är det bara en sak som gäller, det är att prestera och ha fullt fokus på det.

Janne Andersson anser att konkurrenssituationen på flera positioner i laget är tuffare nu än inför VM för tre år sedan. Dessutom tycker han att han har större möjligheter att taktiskt formera laget än då. Men är det ett bättre landslag nu än det som nådde kvartsfinal (förlust mot England) i Ryssland?

– Det återstår att se, säger Sebastian Larsson. För mig är det helt ointressant att diskutera det nu. Man kan säga vad som helst, men det spelar ingen roll. Det är resultaten som räknas.

Henrik Skiöld/TT

Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg brakade samman inför VM i Japan 2002. Arkivbild.
Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg brakade samman inför VM i Japan 2002. Arkivbild.
Foto: Mark Earthy/TT

Sport

Rahm starkast på favoritbanan

Jon Rahm jublar när han precis har sänkt sin sista putt i årets US Open.
Foto: Gregory Bull/AP/TT
Sport
Sport Jon Rahm stod upp när de andra föll och kunde spela hem US Open i golf. Själv hyllar han sin familj – och den store idolen Seve Ballesteros.
– Det här är definitivt för Seve, jag vet att han ville vinna den här mer än någon annan tävling, säger Rahm.

Birdie på 17:e, birdie på 18:e.

Med den avslutningen kunde ingen hota Jon Rahm i US Open-golfen.

På sin favoritbana Torrey Pines utanför San Diego tog den 26-årige spanjoren sin första majortitel – bara några veckor efter det att han testat positivt för covid-19 och i stor ledning fick hoppa av PGA-tävlingen i Ohio.

– Jag tror mycket på karma. Efter det som hände för ett par veckor sedan visste jag att något stort skulle hända. Jag visste bara inte att det skulle bli här, i dag, säger han i segerintervjun.

– Att mina föräldrar kunde komma hit och att jag kunde komma ut ur covidbubblan tidigt var viktigt. Men vad som hände där ute på banan? Det vet jag inte, jag var som i en egen värld, säger Rahm, som är Spaniens fjärde majorvinnare, efter Ballesteros (fem majortitlar), José Maria Olazábal (två titlar) och Sergio García (en titel).

Utmanarna föll ifrån

Bakom Rahm blev det en dramatisk avslutning. Där Rahm spelade säkert och gjorde par efter par föll utmanarna bort i rask takt och segerstriden stod – in på sista hålet – mellan Rahm och Louis Oosthuizen.

Sydafrikanen hade gått ut i delad ledning, och höll den via stabilt spel i 16 av söndagens hål. Men en bogey på 17:e tvingade honom till en eagle på avslutningshålet för att kunna nå särspel. Och det blev en för svår uppgift.

Det var bara kulmen på en dramatisk söndag, där någon timme in på avslutningsdagen tio spelare låg ett slag från ledningen. Men då kom verkligheten ifatt flera av utmanarna.

Som regerande mästaren Bryson DeChambeau, som lade utslag efter utslag i den tjocka ruffen och fick aldrig de nödvändiga birdiechanserna.

Som fyrfaldige majorvinnaren Rory McIlroy, som treputtade sig till en bogey på elvan och på hål 12 fick göra dubbla bunkerbesök innan det blev en dubbelbogey – följt av en ny bogey på 13:e.

Hughes upp i ett träd

Eller som kanadensaren Mackenzie Hughes i ledarbollen, som för första gången hade tätkänning i en majortävling och inte lär glömma dagen på länge. Åtminstone inte hål elva, där titeljakten slutade uppe i ett träd.

Hans utslag gick alldeles för långt åt vänster, studsade på väg – rakt upp i ett träd där den blev liggande i grenverket. Ett pliktslag och en missad putt senare var Hughes ett hot mindre mot täten.

Eller då alltså – viktigast av allt – Louis Oosthuizen. När han på 18:e inte sänkte sitt inspel från drygt 60 meter var sydafrikanens sjätte andraplats i en major ett faktum.

Friade på samma plats

För Rahm kom segern på samma bana där han 2017 tog sin första PGA-seger och på samma plats där han för några år sedan friade till sin då blivande hustru Kelley Cahill – som nu tillsammans med nyfödde sonen Kepa fick se sin make ta sin hittills största golfseger.

– De är anledningen till att jag vann. Och att det bara skulle ske på en sådan här vacker plats, i en sådan här omgivning, det visste jag, säger Rahm.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs ett felaktigt antal spanska majorvinnare. Rätt ska vara fyra.

Martin Yngve/TT

Sport

Vittsjö spelar borta mot Rosengård

Vittsjös supportrar inför matchen mot Rosengård.
Foto: Johan Nilsson/TT
Sport
Fotboll Det är en underbar junikväll på Malmö IP och Norra Skåne-sporten är på plats för att se Vittsjö GIK gästa FC Rosengård.

Artikeln uppdateras vid mål eller andra stora händelser.

Redan inför avspark satte Vittsjös bortaklack i gång ett mäktigt tryck på Gamla IP, med både trummor och vrål. Noterbart i Vittsjös uppställning var att Lisa Klinga som befarat inte kunde spela från start, i stället klev Bri Campos ned som högerback.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Klart: De spelar OS-golf i Stensons frånvaro

Alex Norén är klar för spel i OS-golfen i Tokyo. Arkivbild.
Foto: Charles Rex Arbogast/AP/TT
Sport
Sport Henrik Stensons miss i US Open stängde OS-dörren för golfstjärnan.
Nu bekräftas att Alex Norén och Henrik Norlander tar de två svenska platserna till Tokyo.
– Det känns som att en dröm går i uppfyllelse, säger Norlander.
Ytterligare fyra idrottare kunde kvittera ut sina OS-biljetter i dag.

Sveriges olympiska kommitté (SOK) kompletterade OS-truppen med ytterligare sex namn i dag. Det innebär att truppen nu består av 91 namngivna idrottare samt 26 ännu inte presenterade i fotboll och ridsport.

Som väntat får OS-silvermedaljören från Rio 2016 Henrik Stenson inte plats. Den svenska golfstjärnan har haft några tunga år och brände sin sista chans, helgens US Open på Torrey Pines i San Diego, där han behövde ett toppresultat men missade cutten efter två dagars spel.

– Så här är sport och golf, man kommer med i vissa och inte i andra. Vi (Alex Norén och Henrik Norlander) är glada över att få vara med och han (Stenson) kommer att satsa på nästa OS eller en annan tävling. Jag har fått många snytningar inom den här sporten, säger Norén.

"En dröm"

Norén har en tredjeplats och två topp tio-placeringar på PGA-touren under de två senaste säsongerna och Norlander en andraplats och två topp tio-placeringar

Golfen gjorde comeback på OS-programmet 2016 efter 112 års frånvaro. Då var, förutom Stenson, även David Lingmerth, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg uttagna i truppen.

Nu får Norén och Norlander chansen att debutera i olympiska sammanhang.

– Det känns som att en dröm går i uppfyllelse, att spela OS för Sverige, säger Norlander.

– Det är klart att medalj är ett mål, men när jag blir för resultatinriktad så kan jag börja svaja iväg.

Ytterligare fyra namn

Förutom herrduon i golf kan också bordtennisspelaren Christina Källberg, judokan Robin Pacek, tyngdlyftaren Patrica Strenius samt Erik Holmer, kanotslalom, plocka ut sina OS-biljetter. Strenius tog EM-guld i 69 kilo 2018 och EM-brons i 76 kilo året efter. Det är i den sistnämnda klassen hon tävlar.

Källberg och Holmer är uttagna på framtidskriteriet som unga talanger.

"Vi är väldigt nöjda med vår trupp hittills. Nu har vi bara ett fåtal uttagningar kvar och 117 uttagna deltagare. Vi har en intensiv vecka framför oss och den sista planerade uttagningen sker den 30 juni", säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo i ett pressmeddelande.

FAKTA

Fakta: Hittills OS-uttagna

Badminton: Felix Burestedt, herrsingel.

Bordtennis: Linda Bergström, damsingel, Christina Källberg, damsingel, Mattias Falck, herrsingel och lag, Anton Källberg herrsingel och lag, Kristian Karlsson, lag och Jon Persson, reserv lag.

Boxning: Agnes Alexiusson, 60 kg.

Brottning: Sofia Mattsson, 53 kg, Henna Johansson, 62 kg, Alex Kessidis, 77 kg.

Cykel: Emilia Fahlin, landsväg, Jenny Rissveds, mtb.

Judo: Anna Bernholm, 70 kg, Tommy Macias, 73 kg, Robin Pacek, 81 kg, Marcus Nyman, 90 kg.

Fotboll: Lag damer.

Friidrott: Andreas Kramer, 800 m, Kalle Berglund, 1 500 m, Simon Pettersson, diskus, Daniel Ståhl, diskus, Fanny Roos, kula, Wictor Peterson, kula, Thobias Montler, längd, Khaddi Sagnia, längd, Carolina Wikström, maraton, Kim Amb, spjut, Armand Duplantis, stavhopp, Angelica Bengtsson, stavhopp, Meraf Bahta, 10 000 m, Sarah Lahti, 10 000 m.

Golf: Alex Norén, Henrik Norlander.

Gymnastik: Jonna Adlerteg, artistisk, David Rumbutis, artistisk.

Gång: Perseus Karlström, 20 km.

Handboll: Lag damer (Johanna Bundsen, Jessica Ryde, Elin Hansson, Linn Blohm, Anna Lagerquist, Mathilda Lundström, Nathalie Hagman, Jamina Roberts, Isabelle Andersson, Kristin Thorleifsdóttir, Carin Strömberg, Melissa Petrén, Emma Lindqvist, Jenny Carlson), lag herrar (Andreas Palicka, Mikael Aggefors, Hampus Wanne, Lucas Pellas, Max Darj, Fredric Pettersson, Niclas Ekberg, Daniel Pettersson, Jonathan Carlsbogård, Oskar Sunnefeldt, Felix Claar, Jim Gottfridsson, Albin Lagergren, Lukas Sandell).

Kanot: Linnea Stensils, K-1 500 m, Petter Menning K-1 200 m, Erik Holmer, kanotslalom.

Ridsport: Lag dressyr, Lag fälttävlan, Lag hoppning (Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson).

Rodd: Lovisa Claesson, singelsculler.

Simning: Sarah Sjöström, flera distanser, Erik Persson, 200 m bröst, Louise Hansson, 100 m fjäril, Sophie Hansson, 100 m bröst, Emelie Fast, 100 m bröst, Michelle Coleman, 50 m fritt, Robin Hanson, 200 m fritt.

Skateboard: Oskar Rozenberg Hallberg, park.

Skyttesport: Stefan Nilsson, skeet.

Segling: Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, 470, Olivia Bergström och Lovisa Karlsson, 470, Max Salminen, finnjolle, Emil Järudd och Cecilia Jonsson, Nacra 17, Jesper Stålheim, laser och Josefin Olsson, laser radial.

Tennis: Rebecca Peterson, damsingel.

Tyngdlyftning: Patricia Strenius, 76 kg.

Sport

Kane ännu mållös: "Vår viktigaste spelare"

Harry Kane har fortfarande inte spräckt målnollan – händer det mot Tjeckien?
Foto: Carl Recine/AP/TT
Sport
Sport Mållös, kritiserad och utbytt i två raka matcher.
Harry Kane har haft ett tufft EM så här långt – men förbundskapten Gareth Southgate litar fortsatt på sin stjärnanfallare.
– Han är vår viktigaste spelare, det finns inget tvivel om det, säger Southgate.

England kan fortfarande vinna grupp D, men då krävs det seger mot Tjeckien i fotbolls-EM på tisdagen. Gareth Southgates mannar följde upp en knapp 1–0-seger mot Kroatien i premiären med en mållös historia mot Skottland, och nu har laget fått kritik för den tröga offensiven.

Den som står främst i skottgluggen för kritiken är Harry Kane. Tottenhamstjärnan ska vara den som gör målen, men efter två matcher har han fortfarande inte hittat nätet. 27-åringen har till och med byts ut i båda matcherna – men någon petning i den avgörande gruppspelsmatchen är inte aktuellt.

"Fundamental"

– Ni kan utgå ifrån det, säger Soutghate angående om Kane kommer att starta mot Tjeckien.

– Han är fundamental inte bara för målen utan för speluppbyggnaden och allt annat han bidrar med.

Förbundskaptenen säger att Harry Kane inte lär påverkas av att bli ifrågasatt – det är inte första gången.

– Jag har varit i den här situationen förut och svarat dessa frågor tidigare och han (Kane) har hittat målen, jag förväntar mig att det blir likadant framöver, säger han.

Kommer kliva fram

Lagkamraten, och Englands enda målskytt i EM, Raheem Sterling ger också Kane sitt stöd och menar att resten av laget också bär ett stort ansvar.

– Vi måste skapa fler chanser för honom, fler inlägg i straffområdet, men det har bara spelats två matcher, säger han.

I morgon avgörs det om England blir etta, tvåa eller till och med trea i gruppen om resultaten skulle gå emot. Då kanske det blir dags för Kane att kliva fram.

– Han är en spelare som vet att han kan göra mål i varje match och han kommer att vara en första personen att vara besviken, men samtidigt vet jag att när det behövs som mest så kommer Harry att vara där, säger Sterling.

FAKTA

Fakta: Ställning i grupp D

1) Tjeckien, 4 poäng, +2 i målskillnad.

2) England, 4, +1.

3) Kroatien, 1, -1.

4) Skottland, 1, -2.

Sport

Kinhults första tävling efter krampanfallet

Marcus Kinhult har varit tillbaka på golfbanan under de senaste veckorna och gör tävlingscomeback i Halmstad. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport

Marcus Kinhult, som i april drabbades av en krampanfall och diagnostiserades med epilepsi, gör comeback vid en tävling i Halmstad som pågår tisdag–torsdag på den svenska golftouren, skriver Bohuslänningen.

24-åringen hoppas kunna spela i majorn British Open som inleds om drygt tre veckor i Sandwich, England, dit han redan är kvalificerad.

– Jag vill checka av om jag pallar att spela tre eller fyra dagar i rad. Lyckas jag med det, så hoppas jag kunna spela British Open i mitten av juli. Jag är även anmäld till Irish Open och Scottish Open veckorna före, säger han till Bohuslänningen.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Axofinans

Personlig ekonomi under och efter Covid-19

Axofinans.se Den rådande pandemin har slagit hårt mot Sveriges ekonomi, med fallande tillväxt och en stigande arbetslöshet. För många är Coronaviruset främst associerat med dess ekonomiska inflytande, snarare än hälsokonsekvenserna som viruset medför. Detta är fullt förståeligt, eftersom pandemin krånglat till det finansiellt för svenskar runtom landet, och det kan vara svårt att förstå sig på hur man bör gå tillväga framöver gällande den personliga ekonomin. Det är viktigt att inte ta känslomässiga beslut baserat på dagssituationen – långsiktigt tänkande är det som kommer att rädda ekonomin, både under och efter Corona-eran.

Coronakrisen har medfört ekonomiska svårigheter globalt, och Sverige är inget undantag. Det kan vara svårt att veta hur man bör agera framöver gällande ens personliga ekonomi när hela världen befinner sig i krisläge. Det viktigaste att ha i åtanke är att denna kris kommer att nå sitt slut så småningom, trots att vägen framåt ser ut att bli längre än förväntat. Man bör därför inte ta några större finansiella beslut till följd av pandemin: pengar som investerats i aktier och dylikt bör lämnas ifred, tills dess att situationen stabiliserat sig.

Utöver det är det rekommenderat att ta väl hand om den personliga finansen, eftersom situationen kan komma att förvärras inom snar framtid. En andra våg verkar mer och mer möjlig, och kan medföra en stor ekonomisk nedgång för den svenska ekonomin – som förlitar sig främst på sin export. Det här är vad man bör fundera över gällande den personliga ekonomin både under och efter den nuvarande världssituationen.

Mindre företagsägare värst drabbade

De som drabbats hårdast ekonomiskt av Covid-19 är mindre företagsägare, särskilt de som arbetar inom turismbranschen. För sådana personer kan det vara svårt att finna en balans mellan företagets ekonomi och den personliga ekonomin. Det är viktigt att hålla dessa separat, och att se till att den personliga ekonomin håller sig stabil, även i de fall då företaget ter sig fallera.

Refinansiering av lån

Att försöka beta av flera lån samtidigt under en ekonomisk kris är inte lätt. Avbetalning av samtidiga lån innebär många olika minimibelopp att betala samt vanligtvis en högre än nödvändig ränta. Med en refinansiering av ens lån kan man samla alla sina tidigare lån på en och samma plats, och därmed få möjlighet till en lägre ränta samt lägre månadsbetalningar.

Detta innebär självklart mer pengar över i slutet på varje månad och en högre nivå av ekonomisk säkerhet. En refinansiering är ett särskilt attraktivt val för den som tidigare använt sig av lån där standarden är skyhöga räntor, exempelvis sms-lån. Sådana lån kan vara svåra att betala av inom en rimlig tidsram och kan innebära framtida problem med Kronofogden om man inte är försiktig.

Börssituationen som den ser ut idag är inte permanent

Turbulensen man kunnat observera hos aktiemarknaden på senare tid kan vara ångestgivande, men det innebär inte att man bör paniksälja. Det är bäst att vänta ut pandemin innan man rör sina aktier, eftersom marknaden eventuellt kommer stabilisera sig. Precis som med det mesta i finansvärlden, är det bäst att tänka långsiktigt, eftersom man annars riskerar förlora stora summor på sina tidigare investeringar.

En buffert gör stor skillnad

Går saker och ting snett i framtiden, är det viktigt att man inte hamnar i en situation där man måste låna pengar av familj och vänner för att klara sig. Att spara till en buffert är därför essentiellt för en säker privatekonomi. Vanligtvis räcker det med tre månadslöner för de flesta nödsituationer. Om inkomsten minskar eller man plötsligt blir av med arbetet, kan en sådan buffert lätta på stressen och bidra till en mildare övergångsperiod.

Många bäckar små gör en stor å

Privatekonomin under Covid-19 bör inte utsättas för drastiska åtgärder eller panikartade ekonomiska beslut. Små, men goda, finansiella val är allt som behövs för att säkerställa en god ekonomi både under pandemin men även framöver.

Sammanfattningsvis bör man fundera över följande för privatekonomin:

– En buffert. Slår nöden till behöver man ha pengar att tillgå tills dess att krisen är över.

– Omfinansiering. Flera mindre lån innebär högre utgifter per månad och kan leda till en nödssituation om ens privatekonomi försämras.

– Lämna investeringarna ifred. Situationen kommer att stabilisera sig så småningom, men det gäller att vara tålmodig.

Livefotboll 2021

Vi sänder direkt: HIF-Prespa Birlik

Hässleholms IF:s tränare Burim Rexhepi.
Foto: Stefan Sandström
Sport
Live: Den 23 juni klockan 19 tar Hässleholms IF emot Malmölaget KSF Prespa Birlik på Österås IP. Vi sänder matchen direkt, för dig!
PREMIUM
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Milanstjärnan på väg till ärkerivalen

Turkiske EM-stjärnan Hakan Calhanoglu ska skriva på för Inter.
Foto: Ozan Kose/AP/TT
Sport
Sport

Milanstjärnan Hakan Calhanoglus kontrakt löper ut i slutet av juni. Nu bekräftar Zlatan Ibrahimovics lagkamrat att han ska skriva på för Milanorivalen Inter.

– Jag har kommit överens med Inter. Jag reser till Milano i morgon och skriver på kontraktet, säger han till turkiska TRT Spor.

27-åringen har nyligen spelat EM med Turkiet, men det blev uttåg i gruppspelet efter tre raka förluster mot Italien, Wales och Schweiz i grupp A.

Calhanoglu spelade 33 matcher för Milan i Serie A under den gångna säsongen, och stod för fyra mål samt tio assist. Han har tillhört klubben sedan 2017 och gjort sammanlagt 172 matcher.

Antonio Cassano är den senaste spelaren som gjort övergången direkt från Milan till Inter, det var nio år sedan.

EM i fotboll 2021

Tysk protest – EM-arena kan få hbtq-färger

Allianz Arena kan belysas med hbtq-färger vid Tysklands EM-match mot Ungern. Arkivbild.
Foto: Matthias Balk/AP/TT
Sport
Sport

Förra veckan godkände parlamentet i Ungern en lag som förbjuder spridandet av information som anses främja homosexualitet bland unga.

En lag som har fått kraftig kritik från bland andra människorättsgrupper och ungerska oppositionspartier samt fått europeiska politiker att uttala sig.

Nu kan nästa aktion mot Ungerns hbtq-lag ske i München, där det tyska landslaget avslutar EM-gruppspelet mot just Ungern på onsdag.

Stadsfullmäktige i München vill nämligen att Allianz Arena ska lysas upp med regnbågsfärger, för att visa solidaritet med ungerska hbtq-personer, skriver DN.se.

Tysklands förbund (DFB) har sedan den 7 juni försett landslagets lagkapten Manuel Neuer med en regnbågsfärgade bindel och fick på måndagen besked att det europeiska fotbollsförbundet Uefa inte kommer att straffa dem för valet av bindel.

"Bindeln har bedömts som en lagsymbol för mångfald och därmed för en god sak", skriver DFB på twitter.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL