Annons

Grönt ljus för ressugna tyskar den 1 juli

Publicerad 11 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Ressugna tyskar väntar på sista-minuten-biljetter i Frankfurt, Tyskland. Arkivbild.
Ressugna tyskar väntar på sista-minuten-biljetter i Frankfurt, Tyskland. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Tyskland häver reseavrådan för de flesta länder efter den 1 juli, det beskedet gav landets utrikesminister Heiko Maas under fredagen. Beskedet är ytterligare ett steg tillbaka till det normala i takt med att en allt större andel av den vuxna befolkningen nu fått vaccin mot covidsmittan.

– Efter långa månader av nedstängning så kan vi nu se fram emot mer normalitet, och det gäller även resande, sade en nöjd Heiko Maas under fredagens presskonferens.

Annons

Utrikesministern meddelade att länder som rapporterat mellan 50 och 200 fall per 100 000 invånare under en sjudagarsperiod kommer efter månadsskiftet inte längre att klassas som en riskzon. För länder med hög smitta, eller spridning av särskilda mutationer av viruset, kommer dock avrådan fortsatt att råda.

Tyskland har under de senaste dagarna tagit flera steg mot ett gradvis återöppnande av samhället. Under de gångna veckorna har de flesta restauranger och affärer tillåts slå upp portarna och landet sänkte tidigare i juni varningsnivån för spridning av covid-19 från "mycket hög" till "hög".

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en felaktig siffra för hur man bedömer smitta bland befolkningen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons