Annons

Uppgift: Britterna skjuter upp återöppning

Storbritannien väntas skjuta upp den planerade återöppningen av landet från den 21 juni till den 19 juli, enligt brittiska medier.
Publicerad 11 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Britter på kaféer och pubar i samband med att landet försiktigt öppnade igen i mitten av maj. Arkivbild.
Britter på kaféer och pubar i samband med att landet försiktigt öppnade igen i mitten av maj. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Anledningen är att den så kallade deltavarianten av coronavisruset, som först upptäcktes i Indien, ökat kraftigt bland britterna. Så här långt har 42 323 fall av personer som smittades med deltavarianten konstaterats i Storbritannien. Motsvarande siffra för en en dryg vecka sedan, den 2 juni, var 29 892.

Det väntade beskedet är knappast någon överraskning för britterna – den senaste tiden har det spekulerats om en framflyttning av återöppningen i landets medier.

Annons

Regeringen meddelade också på fredagen att man nu bedömer att deltavarianten är 60 procent mer smittsam inom hushållen, än varianten som fick landet att stänga ned i januari år.

Det är The Sun som rapporterar att premiärminister Boris Johnson på måndag väntas presentera en framflyttning av återöppningen. Tidningen skriver också att planerna kan omprövas igen om antalet sjukhusinläggningar minskar och hålls på en låg nivå.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons