Annons

Succé i Dif – nu tar han över krisande Häcken

Per-Mathias Høgmo tar över som ny tränare i allsvenska tabelljumbon Häcken.
Norrmannen, som gjorde succé när han lyfte Djurgården från botten för åtta år sedan, har skrivit på ett kontrakt över två och ett halvt år.
Publicerad 12 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Norrmannen Per-Mathias Høgmo tar över som tränare i Häcken.
Norrmannen Per-Mathias Høgmo tar över som tränare i Häcken.Foto: Adam Ihse/TT

Per-Mathias Høgmo är tillbaka i svensk fotboll med målet att ta ännu ett lag från botten närmare toppen. 2013 gjorde han det med Stockholmslaget Djurgården, som låg på 16:e plats och sist när han anslöt i maj och avslutade säsongen som sjua.

Nu hoppas han kunna göra något liknande med Hisingslaget Häcken.

Annons

"En spännande klubb med många kvaliteter. Mötet med Martin (Ericsson, sportchef) och ledningen gav ett solitt intryck. Utvecklingsorienterat, mod och ambition är värderingar jag gillar, vilket gav stor motivation för uppdraget. Allsvenskan är en rolig liga att jobba i och Göteborg är en fin stad", säger Høgmo i ett pressmeddelande.

Den 61-årige norrmannen, som efter succén i Djurgården var förbundskapten för Norge i tre år, tar över efter Andreas Alm som i maj lämnade för danska Odense efter att topptippade Häcken misslyckats under den allsvenska våren. Laget ligger sist med bara en seger och totalt sex poäng efter åtta spelade matcher, och förlorade svenska cupen-finalen mot Hammarby för två veckor sedan.

Høgmo gör sin första träning med laget på måndag. Första matchen blir en träningsmatch mot Örebro i Skövde nästa vecka. Den allsvenska comebacken sker hemma mot AIK den 4 juli.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons