Annons

Lukaku hälsade till Eriksen: "Jag älskar dig"

Romelu Lukaku gjorde Belgiens första mål i 3–0-segern mot Ryssland.
Då skickade han en hälsning till klubbkamraten i Inter – Danmarks Christian Eriksen.
"Chris, Chris, jag älskar dig", ropade han in i tv-kameran.
Publicerad 12 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Romelu Lukaku hälsade till Christian Eriksen via en tv-kamera.
Romelu Lukaku hälsade till Christian Eriksen via en tv-kamera.Foto: Anatoly Maltsev/AP/TT

Romelu Lukaku är till vardags lagkamrat med Christian Eriksen i Inter. Inför Belgiens EM-premiär mot Ryssland nåddes han av nyheterna om att Eriksen hade kollapsat på planen i Danmarks match mot Finland tidigare under lördagen.

– Jag grät några tårar inför matchen, säger Lukaku.

Annons

Eriksen föll ihop livlös i gräset och sjukvårdspersonal påbörjade livräddande vård. Senare under kvällen meddelade Danmark att Eriksen var vaken och mådde bra efter omständigheterna – och att han fick fortsatt vård på sjukhus.

En känslosam Romelu Lukaku klarade dock av att leverera på planen. I tionde minuten letade sig en boll in till anfallaren som gjorde 1–0, varpå han sprang direkt till en tv-kamera och ropade "Chris, Chris, jag älskar dig".

Thomas Meunier utökade ledningen i 34:e minuten och Lukaku gjorde sitt andra mål i matchens slutskede. Belgien vann med 3–0.

– Jag är väldigt glad för segern, men det var tufft för mig att spela eftersom mina tankar var hos Christian Eriksen – jag tillägnar segern till honom, säger han.

Anton Johansson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons