Annons

Matchguide: Spanien–Sverige

Publicerad 13 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021

Spanien–Sverige, grupp E

Avspark: Klockan 21.00

Annons

Arena: Estadio La Cartuja, Sevilla, Spanien

Tv/radio: SVT/SVT Play/Radiosporten P4.

Sverige störs av: Albin Ekdal gick inte för fullt på lördagens träning och Jens Cajuste – möjlig inhoppare –stukade ena foten lätt. Båda var med på söndagens träning. Håller Ekdal för en startplats.

Spanskt dilemma: Luis Enrique har en mängd olika alternativ att bolla med – men vilka spelare väljer han? Den spanska pressen spekulerar friskt.

Corona: Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg hålls isolerade och deras EM är fortfarande i fara. I Spanien är Sergio Busquets i karantän medan Diego Llorente är friskförklarad.

Övriga lag i gruppen: Slovakien och Polen. De möts i S:t Petersburg 18.00 på måndagskvällen och har spelat klart när Sverige och Spanien börjar sin uppvärmning.

Förhandssnacket: Corona, corona, corona. Spanien tog in en drös spelare och bildade en separat bubbla. Nu är den spräckt och spelarna avtackades snyggt av den ordinarie truppen. Sverige gjorde omsider som spanjorerna – om än i mindre skala. I Göteborg befinner sig Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson och Isaac Kiese Thelin i en blågul bubbla.

Kul (eller inte) att ses igen: David de Gea och Victor Nilsson Lindelöf samarbetar i försvarsarbetet i Manchester United, Dani Olmo och Emil Forsberg är båda på Leipzigs mittfält medan Mikel Oyarzabal och Alexander Isak vet det mesta om varandra, anfallare som båda är i Real Sociedad.

Tidigare möten: Nja, svenska besök i Spanien har inte varit några lyckosamma upplevelser. De tre senaste matcherna har Spanien vunnit klart – med den totala målskillnaden 10–0. Däremot var Sverige nära att ta alla tre poängen i kvalmatchen på Friends arena, men fick nöja sig med 1–1.

Sverige, möjlig startelva (4–4–2): 1 Robin Olsen – 2 Mikael Lustig, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 24 Marcus Danielson, 5 Pierre Bengtsson – 7 Sebastian Larsson, 8 Albin Ekdal, 20 Kristoffer Olsson, 10 Emil Forsberg – 11 Alexander Isak, 9 Marcus Berg.

Annons

Avbytare: 12 Karl-Johan Johnsson (mv), 23 Kristoffer Nordfeldt (mv), 6 Ludwig Augustinsson, 14 Filip Helander, 16 Emil Krafth, 18 Pontus Jansson, 13 Gustav Svensson, 15 Ken Sema, 17 Viktor Claesson, 22 Robin Quaison, 26 Jens Cajuste, 25 Jordan Larsson.

Förbundskapten: Janne Andersson.

Spanien, möjlig startelva (4–3–3): 23 Unai Simón – 6 Marcos Llorente, 24 Aymeric Laporte, 4 Pau Torres, 18 Jordi Alba – 26 Pedri, 16 Rodri, 8 Koke – 11 Ferran Torres, 9 Gerard Moreno, 19 Dani Olmo.

Avbytare: 1 David de Gea (mv), 13 Robert Sánchez (mv), 2 César Azpilicueta, 3 Diego Llorente, 12 Eric García, 14 José Gayà, 17 Fabián Ruiz, 20 Adama Traoré, 21 Mikel Oyarzabal, 22 Pablo Sarabia, 7 Álvaro Morata, 10 Thiago Alcántara.

Förbundskapten: Luis Enrique.

Domare: Slavko Vincić, Slovenien.

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons