Annons

Oroligt i Tunis efter protester mot polisvåld

Publicerad 13 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Tunisisk polis använder tårgas mot demonstranter.
Tunisisk polis använder tårgas mot demonstranter.Foto: FETHI BELAID/AFP/TT

För andra kvällen i rad drabbade demonstranter i Tunisiens huvudstad Tunis på lördagen samman med polis efter protester mot polisvåld. Demonstranterna avfyrade bland annat fyrverkeripjäser mot polisen som i sin tur använde tårgas.

Sedan i tisdags har invånare i området Sidi Hassine i Tunis protesterat då en ung man mist livet i samband med att han greps av polisen, misstänkt för narkotikabrott.

Annons

Mannens familj anklagar polisen för att ha misshandlat honom till döds. Myndigheterna har inlett en utredning men i torsdags sade inrikesdepartementet att poliser inte hade orsakat mannens död.

Tio år efter det att Tunisiens auktoritäre ledare Zine El Abidine Ben Ali tvingades bort från makten har landets polisväsende inte sett mycket till reformer, och poliser ställs mycket sällan till svars för påstådda övergrepp.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons