Annons

Polis skingrade festande Parisbor med tårgas

Publicerad 13 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Livet har sakta börjat återgå till en mer normal vardag i Frankrike. Men fortsatt gäller utegångsförbud från klockan 23 i Paris. Bilden är tagen i Paris förra helgen.
Livet har sakta börjat återgå till en mer normal vardag i Frankrike. Men fortsatt gäller utegångsförbud från klockan 23 i Paris. Bilden är tagen i Paris förra helgen.Foto: Lewis Joly/AP/TT

Det råder fortfarande utegångsförbud efter klockan 23 i Paris och krav på social distans. Men det har inte stoppat hundratals unga Parisbor som festat loss för tredje natten i rad.

Tre personer greps på lördagen och polisen fick använda tårgas för att skingra folkmassorna som trotsade reglerna. Folksamlingen, som gett sig själva namnet Project X, har festat på kvällarna sedan i torsdags.

Annons

Enligt polisen skingrades olika folksamlingar på flera håll i den franska huvudstaden och myndigheterna uppmanar invånarna att fortsätta respektera de regler som gäller när landet lättar på restriktionerna.

Sedan i onsdags är det tillåtet för barer och restauranger att servera gäster inomhus – något som inte varit tillåtet sedan i oktober.

Den franska regeringen hoppas kunna släppa det nationella utegångsförbudet helt den 30 juni.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons