Annons

Demokrati innebär att människor får, kan och skall tycka olika

Lokal debatt • Publicerad 15 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är en fin, nästan gripande historia Gay Glans målar upp i sin artikel, där han påstår att Sverigedemokraterna, Sveriges nu tredje största parti, skulle vara ett hot mot demokratin. Glans beskriver hur han gick på Folkhögskola, ja t.o.m. två stycken, och bland annat lärde sig att uttrycka sig i tal och skrift. Där lyckades utbildningen får vi väl säga. Däremot påstår Glans att han lärde sig källkritik, där lyckades folkhögskolorna mindre bra, diplomatiskt uttryckt. Hade de folkhögskolor Glans gått på lärt ut riktig, seriös källkritik hade han sett att motionen att dra in CSN-stöd för Folkhögskolorna var en enskild motion från ungdomsförbundet. Det finns inget i SD:s politisk som ens andas något om detta. Skall vi alla argumentera mot partiernas ungdomsförbund så riskerar debatten hamna på en mycket låg och oseriös nivå.

Annons
Annons
Annons
Annons