Annons

Över 1 400 flygplan försenades av teknikstrul

Publicerad 15 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Tekniska problem med en vädertjänst försenade Southwest Airlines flighter.
Tekniska problem med en vädertjänst försenade Southwest Airlines flighter.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Över 1 400 flygplan har försenats i USA på grund av tekniska problem. Enligt Dallasbaserade Southwest Airlines beror det på ett fel i ett system som ger väderinformation, vilket gjorde att företaget stoppade trafiken för att kunna garantera säkerheten för passagerare och personal.

Det är oklart exakt hur stora förseningar det rörde sig om, men enligt rapporter från resenärer runt om i USA handlade det om flera timmar. Tidigt på tisdagen, lokal tid, uppgavs dock problemet vara åtgärdat.

Southwest Airlines har inte gett några detaljer om hur många av bolagets flighter som drabbades. Men enligt sajten flightaware.com, som håller koll på förseningar, handlade det om 1 412 försenade avgångar samt 41 helt inställda flyg i måndags.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons