Annons

Rekord igen av Fanny Roos

Publicerad 15 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Fanny Roos efter sitt svenska rekord i söndags. I dag slog Roos till på nytt och förbättrade rekordet med en centimeter vid tävlingar i tjeckiska Kladno.
Fanny Roos efter sitt svenska rekord i söndags. I dag slog Roos till på nytt och förbättrade rekordet med en centimeter vid tävlingar i tjeckiska Kladno.Foto: Anders Wiklund/TT

Kulstötaren Fanny Roos är i rekordtagen inför OS i Tokyo i sommar.

Vid tävlingar i tjeckiska Kladno slog hon till med svenskt rekord – för andra gången på två dygn och för fjärde gången sedan den 29 maj.

Annons

Roos förbättrade sitt nysatta svenska rekord från i söndags i Sollentuna med en centimeter till 19,34 och vann tävlingen i Kladno.

Den 29 maj slog hon svenskt rekord två gånger om vid tävlingar i Växjö. Då förbättrade hon sitt eget svenska rekord först från 19,06 till 19,16 och sedan till 19.30.

Efter rekordet i GP-tävlingen i Sollentuna i söndags sade Roos:

– Jag fortsätter träna på, så jag tror att jag kan stöta ännu längre den här säsongen.

Fanny Roos vann tävlingen i Kladno överlägset och tvåan Katharina Maisch, Tyskland, nådde 17,82.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons