Annons

Kulusevski aktuell för inhopp: "Covidtrappa"

Dejan Kulusevski är friskförklarad efter covid-19.
Men han spelar inte från start mot Slovakien i S:t Petersburg i morgon.
– Det är inte aktuellt att han ska starta, säger förbundskaptenen Janne Andersson på en digital presskonferens.
Publicerad 17 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Dejan Kulusevski.
Dejan Kulusevski.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kulusevski lämnade karantänen tidigare i veckan och anslöt till baslägret i Göteborg.

Han tränade individuellt i onsdags och kollektivt i dag.

Annons

– Han är i en upptrappningsfas. De stegen ska han ta i rätt ordning. Jag hoppas och tror att han är tillgänglig. Det är inte aktuellt att han ska starta matchen, men möjligen aktuellt med inhopp, säger Andersson.

– Det är ungefär som en hjärntrappa efter en hjärnskakning, man måste ta det stegvis. Det finns tydligen en liknande covidtrappa.

Svanberg isolerad

Mattias Svanberg är fortfarande isolerad, men Andersson tror och hoppas att han snart återkommer.

– Jag hoppas att Svanberg kan återansluta på lördag, säger Andersson.

Andersson säger att han har startelvan klar och släpper den till spelarna under kvällen. Men några större hintar är inget förbundskapten delar ut.

– Jag kan konstatera att spelarna i måndags (mot Spanien) gjorde en jättebra match utifrån den matchbilden, förutsättningarna och motståndet. I morgon är det ett annat motstånd, andra förutsättningar och andra viktiga taktiska grejer även fast grunderna ska sitta. Jag är övertygad om att de som spelade i måndags kommer att klara det om de blir uttagna, säger han.

"Inga ursäkter"

Många av spelarna som startade mot Spanien var slitna i veckan och onsdagen ägnades till exempel åt vila. Sebastian Larsson, lagkaptenen som spelade hela matchen, menar att det finns gas kvar i tanken.

– Det både hoppas och tror jag. Vi har haft den här typen av tätt spelschema förut. Det är klart att vi med all rätt var trötta och tömda på vårt egna sätt, men sen hade man nog kunnat köra på i några minuter till. Sedan kan det vara olika från match till match hur kroppen reagerar. Men vi har jobbat hårt och lagt fokus på återhämtning. Det finns inga ursäkter i morgon, säger Larsson.

EM-mötet med Slovakien har avspark 15.00.

Anton Johansson/TT

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons