Montreal höll undan och utjämnade mot Vegas

Montreal vann det andra semifinalmötet i NHL-slutspelet mot Vegas med 3–2, och därmed är serien utjämnad till 1–1. Det var Vegas första förlust efter en vinstsvit på fem matcher.
Publicerad 17 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Montreal firar vinsten över Vegas i Stanley Cups semifinalserie.
Montreal firar vinsten över Vegas i Stanley Cups semifinalserie.Foto: John Locher/AP/TT

– Det är enormt för oss att vinna här i kväll, säger 3–0-skytten Paul Byron om vinsten på bortaplan.

– Det här är ett lag som jag höll på när jag växte upp och det är alltid speciellt att få ta på sig spelaruniformen. Men det är extra speciellt såhär under ett slutspel. Det är en dröm som slår in, men vi har fortfarande mycket kvar att göra, säger Montrealforwarden Corey Perry.

Montreal skaffade sig en 2–0-ledning redan i första perioden. Och det var gästerna som stod för det mesta av skyttet – Montreal fick iväg tolv skott i första perioden mot Vegas fyra.

I andra utökades ledningen till 3–0 innan Vegas vaknade till i slutet av perioden och reducerade. Först till 3–1 och sedan till 3–2 i tredje. Båda målen gjordes av Alex Pietrangelo, William Karlsson bidrog med assist till det andra målet.

Men trots att laget lyfte sig i jämförelse med förra matchen tycker Montrealtränaren Dominique Ducharme att det finns mer att förbättra inför nästa match, som spelas natten mot lördag svensk tid.

– Vi fick en bra start, men vi kan fortfarande vara bättre i vissa situationer, framför allt med pucken. Och det ska vi vara, säger Ducharme.

Montreals målvakt Carey Price räddade 29 skott, mot 20 räddningar av Marc-André Fleury i Vegasburen.

Emma Gyllestad/TT

Fakta: Stanley Cup-slutspelet

Semifinalerna (bäst av sju matcher) i NHL-slutspelet Stanley Cup:

Tampa Bay–New York Islanders, 1–1 i matcher. Nästa match spelas natten mot fredag, svensk tid.

Vegas–Montreal, 1–1 i matcher. Nästa match spelas natten mot lördag, svensk tid.