Annons

Neymar missar OS

Publicerad 17 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Det blir ingen resa till OS i Japan efter Copa América i Brasilien för Neymar.
Det blir ingen resa till OS i Japan efter Copa América i Brasilien för Neymar.Foto: Eraldo Peres/AP/TT

Brasilianske fotbollsstjärnan Neymar kommer inte att spela OS-turneringen i Japan som inleds om drygt en månad. 29-åringen, som själv tidigare sagt att han vill spela OS, har lämnats utanför laget som leds av U23-förbundskaptenen André Jardine.

Anledningen är ännu inte helt klar. Men tidigare i veckan rapporterade ESPN att Neymars franska klubb Paris Saint-Germain inte släpper iväg sina olika landslagsstjärnor till OS, och inte heller PSG-mittfältaren Marquinhos finns med i Brasiliens lag.

I söndags gjorde Neymar och Marquinhos varsitt mål när Brasilien inledde de sydamerikanska mästerskapen Copa América med en 3–0-seger mot Venezuela hemma i Brasília. För fem år sedan var båda med och tog OS-guld med Brasilien i fotbollsturneringen på hemmaplan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons