Annons

Uefa hoppas på utländska fans när EM avgörs

Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) hoppas att den brittiska regeringen ska öppna upp för utländska supportrar under semifinalerna och finalen i fotbolls-EM.
– Vi hoppas att vi kan nå en bra överenskommelse med den brittiska regeringen, säger Uefas turneringsansvarige Martin Kallen.
Publicerad 17 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Uefa hoppas att den brittiska regeringen ska öppna upp för utländska supportrar på Wembley i slutet av EM-slutspelet. Arkivbild.
Uefa hoppas att den brittiska regeringen ska öppna upp för utländska supportrar på Wembley i slutet av EM-slutspelet. Arkivbild.Foto: Catherine Ivill/AP/TT

Storbritannien har öppnat upp för 22 500 åskådare på Englands nationalarena Wembley under gruppspelet – en siffra som ökar till 40 000 när slutspelet drar i gång.

Londonarenan står som värd för två åttondelsfinaler, båda semifinalerna och finalen i EM.

Annons

Men på grund av de rådande inresereglerna till följd av coronaviruset blir det svårt för utländska supportrar att ta sig till matcherna.

Det krävs tio dagars karantän för inresande från länder på den så kallade "gula listan". Förutom lagen på de brittiska öarna – England, Skottland och Wales – finns samtliga EM-nationer på den "gula listan" bortsett från Turkiet som finns på den ännu striktare "röda listan".

– Vi diskuterar slutspelet, framför allt semifinalerna och finalen. Den uppenbara frågan är att man också ska tillåta utländska åskådare, säger Martin Kellen.

– Vi är i diskussioner med lokala myndigheter varje dag, men vi hoppas att vi kan nå en bra överenskommelse med den brittiska regeringen.

Det har ännu inte kommit några konkreta besked – men Uefa är hoppfulla.

– I nuläget är det för tidigt att säga men vi har signaler som tyder på att det kan vara möjligt, säger Kellen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons