Annons

Diskodänga Skottlands nya "nationalsång"

Publicerad 18 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Skottlands fotbollslandslag har fått en ny inofficiell nationalsång i Baccaras diskohit "Yes sir, I can boogie" från 1977. Arkivbild.
Skottlands fotbollslandslag har fått en ny inofficiell nationalsång i Baccaras diskohit "Yes sir, I can boogie" från 1977. Arkivbild.Foto: Steve Welsh/AP

Tusentals skotska fans är på plats i London för EM-matchen mot England, men det är inte till ljuden av säckpipor man laddar upp. I stället är det en diskoklassiker från 1970-talet som blivit fotbollssupportrarnas och – lagets – nya signaturmelodi, skriver BBC.

Den spanska duon Baccaras megahit "Yes sir, I can boogie" tillbringade endast en vecka i toppen av de brittiska hitlistorna när det begav sig 1977. Men nu har låten fått ett sällan skådat uppsving.

Annons

Det hela började när en video blev viral med extatiska landslagsspelare som dansar till melodin efter att Skottland klarade EM-kvalet genom att besegra Serbien i en straffläggningsrysare.

Därefter sågs den skotske Aberdeen-spelaren och landslagsbacken Andrew Considine mima till sången iförd full dragmundering inför sin svensexa.

Baccara-sångerskan Maria Mendiola säger i en kommentar att hon är glad att låten hittat en ny publik och att hon "alltid kommer att tacka det skotska laget och särskilt Andy Considine för att hon fick bli så här lycklig efter 43 år".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons