Annons

Börsen backade för andra dagen i rad

Publicerad 18 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Börsen sjönk i eftermiddagshandeln. Arkivbild.
Börsen sjönk i eftermiddagshandeln. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen inledde handelsveckans sista dag uppåt, men på eftermiddagen tog kurserna rygg på de ledande europeiska börserna, som hade en dålig dag. Det breda OMXS-indexet backade och stängde på minus 0,9 procent.

Det innebar en andra dag med sjunkande kurser efter amerikanska centralbankens besked om att tidigarelägga en räntehöjning.

Annons

Nedgången var bred: bara tre aktier på storbolagsindex OMXS30 steg. Bäst gick medicinteknikbolaget Getinge, som ökade 1,1 procent.

I botten av OMXS30, som tappade 1,1 procent, återfanns fem aktier som föll rejält, mellan 2,5 och 2,7 procent: gruvbolaget Boliden, vitvarutillverkaren Electrolux, klädjätten H&M, byggjätten Skanska och verkstadsbolaget Sandvik.

Utanför listan över de mest omsatta aktierna backade Skistar 2,1 procent, dagen efter skidanläggningsföretagets delårsrapport.

I London föll FTSE100-index 2,0 procent, medan DAX-index i Frankfurt och CAC40-index i Paris tappade 1,9 respektive 1,5 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons