Annons

Vansinnesfärd i Fagersta – polis nästan påkörd

Två män har gripits efter en vansinnesfärd genom Fagersta, där en polis var nära att bli påkörd.
Publicerad 20 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Efter att ha försökt köra på en polis vid en hastighetskontroll jagades bilen genom Fagersta. Den vådliga färden slutade med krasch in i ett träd.
Efter att ha försökt köra på en polis vid en hastighetskontroll jagades bilen genom Fagersta. Den vådliga färden slutade med krasch in i ett träd.Foto: Niklas Hagman/TT

Bilen som männen färdades i vinkades in vid en hastighetskontroll strax efter midnatt, natten mot söndag.

– När polisen kliver ut i vägen och försöker stoppa bilen så försöker den i stället att köra på polisen, så polisen får kasta sig undan, berättar Daniel Ågren, befäl vid polisens regionledningscentral.

Annons

Polispatrullen tog upp jakten på bilen, som körde i hög hastighet i och runt Fagersta. Till slut krockade bilen med en annan personbil och körde sedan vidare in i ett träd i centrala Fagersta.

Båda de två misstänkta gärningsmännen, samt personen i den påkörda bilen, undersöktes av ambulanspersonal, men behövde inte uppsöka sjukvård.

I stället blev det färd till polisstationen. Föraren är misstänkt för bland annat försök till grov misshandel, drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Den kvaddade bilen visade sig vara stulen och männen är därför också misstänkta för bland annat grov stöld.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons