Annons

Kane ännu mållös: "Vår viktigaste spelare"

Mållös, kritiserad och utbytt i två raka matcher.
Harry Kane har haft ett tufft EM så här långt – men förbundskapten Gareth Southgate litar fortsatt på sin stjärnanfallare.
– Han är vår viktigaste spelare, det finns inget tvivel om det, säger Southgate.
Publicerad 21 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Harry Kane har fortfarande inte spräckt målnollan – händer det mot Tjeckien?
Harry Kane har fortfarande inte spräckt målnollan – händer det mot Tjeckien?Foto: Carl Recine/AP/TT

England kan fortfarande vinna grupp D, men då krävs det seger mot Tjeckien i fotbolls-EM på tisdagen. Gareth Southgates mannar följde upp en knapp 1–0-seger mot Kroatien i premiären med en mållös historia mot Skottland, och nu har laget fått kritik för den tröga offensiven.

Den som står främst i skottgluggen för kritiken är Harry Kane. Tottenhamstjärnan ska vara den som gör målen, men efter två matcher har han fortfarande inte hittat nätet. 27-åringen har till och med byts ut i båda matcherna – men någon petning i den avgörande gruppspelsmatchen är inte aktuellt.

"Fundamental"

Annons

– Ni kan utgå ifrån det, säger Soutghate angående om Kane kommer att starta mot Tjeckien.

– Han är fundamental inte bara för målen utan för speluppbyggnaden och allt annat han bidrar med.

Förbundskaptenen säger att Harry Kane inte lär påverkas av att bli ifrågasatt – det är inte första gången.

– Jag har varit i den här situationen förut och svarat dessa frågor tidigare och han (Kane) har hittat målen, jag förväntar mig att det blir likadant framöver, säger han.

Kommer kliva fram

Lagkamraten, och Englands enda målskytt i EM, Raheem Sterling ger också Kane sitt stöd och menar att resten av laget också bär ett stort ansvar.

– Vi måste skapa fler chanser för honom, fler inlägg i straffområdet, men det har bara spelats två matcher, säger han.

I morgon avgörs det om England blir etta, tvåa eller till och med trea i gruppen om resultaten skulle gå emot. Då kanske det blir dags för Kane att kliva fram.

– Han är en spelare som vet att han kan göra mål i varje match och han kommer att vara en första personen att vara besviken, men samtidigt vet jag att när det behövs som mest så kommer Harry att vara där, säger Sterling.

Fakta: Ställning i grupp D

Fakta: Ställning i grupp D

1) Tjeckien, 4 poäng, +2 i målskillnad.

2) England, 4, +1.

3) Kroatien, 1, -1.

4) Skottland, 1, -2.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons