Annons

Biden tvingas backa från vaccinmålet

Publicerad 22 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
USA:s president Joe Biden ville att 70 procent av befolkningen skulle ha fått sin första vaccindos före den 4 juli. Arkivbild.
USA:s president Joe Biden ville att 70 procent av befolkningen skulle ha fått sin första vaccindos före den 4 juli. Arkivbild.Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s regering tvingas dra tillbaka sitt mål att 70 procent av den vuxna befolkningen ska ha fått coronavaccin före nationaldagen den 4 juli, meddelar Vita husets covidsamordnaren Jeffrey Zients på en presskonferens.

– Vi tror att det kommer att krävas några ytterligare veckor att nå målet att 70 procent av alla vuxna har fått minst en dos, säger Zients.

Annons

Hittills har 65,4 procent av befolkningen över 18 fått minst en dos av vaccinen från Pfizer/Biontech, Moderna eller Johnson & Johnson. Men vaccinationstakten har sjunkit sedan april när den var som högst med i genomsnitt 3,4 miljoner administrerade doser om dagen, jämfört med i genomsnitt 850 000 dagliga doser som administrerats på sistone.

Delstaterna i södra USA sticker ut i statistiken som de med lägst andel av befolkningen som fått minst en dos.

Drygt 600 000 amerikaner har avlidit i sviterna av covid-19, enligt Johns Hopkins-universitetets sammanställning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons