Annons

Döms för att ha torterat och dödat hembiträde

Hembiträdet svältes, misshandlades och dödades. Nu har en kvinna i Singapore dömts till 30 års fängelse för tortyrmordet, som domaren beskriver som "oerhört grymt".
Publicerad 22 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Många kvinnor från fattigare länder i Asien arbetar som hembiträden i Singapore. Arkivbild.
Många kvinnor från fattigare länder i Asien arbetar som hembiträden i Singapore. Arkivbild.Foto: Wong Maye-E/AP/TT

Det 24-åriga offret var en av de hundratusentals kvinnor från mestadels fattigare asiatiska länder som arbetar som hembiträden i det rika Singapore. Misshandel och kränkningar tillhör inte ovanligheterna, men det här fallet sticker ut.

Kvinnan fick bara sova fem timmar per natt, tilläts knappt äta och tvingades gå på toaletten med öppen dörr. Den dömda 41-åringen ska bland annat ha trampat och tagit strypgrepp på 24-åringen och bränt henne med strykjärn. Dagen hon dödades, i juli 2016, hade hon plågats och misshandlats i flera timmar.

Annons

En stor del av övergreppen fångades av bostadens övervakningskameror, vilket har använts som bevis.

Domaren konstaterar att straffet måste avspegla samhällets "vrede och avsky", men också att kvinnan led av förlossningsdepression och annan psykisk ohälsa. Hon döms därför inte för den allvarligaste formen av mord, som hade kunnat ge livstid eller dödsstraff.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons