Annons

Ett av tolv barn har skuldtyngd förälder

Publicerad 22 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Nästan 177 000 barn i Sverige lever i ett hushåll där minst en förälder har skulder hos Kronofogden. Arkivbild.
Nästan 177 000 barn i Sverige lever i ett hushåll där minst en förälder har skulder hos Kronofogden. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Nära 177 000 barn i Sverige har minst en förälder som har skulder hos Kronofogden eller genomgår skuldsanering, enligt ett pressmeddelande från myndigheten. Det är en minskning med tre procent jämfört med i fjol, men fortfarande växer vart tolfte barn upp med skuldtyngda föräldrar.

Variationerna är dock stora mellan olika kommuner. I Lomma bor färre än ett barn av 60 i ett hushåll med minst en skuldsatt förälder. Danderyd, Täby, Hammarö och Habo hör också till kommunerna med lägst andel barn som lever i skuldsatta hushåll.

Annons

I andra änden finns Ljusnarsberg där ett av fyra barn lever i en skuldsatt familj. Även Perstorp, Grums, Skinnskatteberg och Bjuv hör till de kommuner där en större andel barn lever i familjer med skulder än genomsnittet.

Helena Wande/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons