Annons

"Isak är troligtvis den bästa"

Polen har respekt för Sverige.
Och framför allt för en 21-årig anfallare.
– Isak är en av de bästa spelarna i turneringen, troligtvis den bästa, i kontringsspelet, säger Polens förbundskapten Paulo Sousa.
Publicerad 22 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Polens förbundskapten Paulo Sousa.
Polens förbundskapten Paulo Sousa.Foto: David Ramos/AP/TT

För Polen är seger ett måste för att avancera till EM-åttondelsfinalen. Men för att göra det måste de ta sig förbi ett svårforcerat svenskt försvar och samtidigt hantera en av turneringens hetaste spelare: Alexander Isak.

På presskonferensen inför onsdagens match i S:t Petersburg lyfte både förbundskapten Paulo Sousa och Leedsmittfältaren Mateusz Klich fram Isak som ett stort hot .

Annons

– Isak är självklart en spelare att fokusera på. Mot Slovakien dribblade han lite hur han ville och han var det största hotet, säger Klich.

"Troligtvis den bästa"

Sousa menar att kontringsspelet är en nyckelfaktor för Sverige, och att Isak är en spelare som det framför allt måste hållas koll på när Sverige sätter fart.

– Sverige vet hur man behåller bollen och vet hur man kontrar snabbt, det är en nyckelfaktor. Isak är en av de spelarna, han är troligtvis den bästa spelaren i EM på att kontra med och utan boll. Han är snabb och har fantastiska individuella färdigheter, säger Sousa.

Annars lyfter Sousa inte helt oväntat fram defensiven och kollektivet som två av Sveriges styrkor.

– De håller nästan alltid nollan. De vet vad de vill och de vet hur de ska göra det för att vinna matcher. Det är ett väldigt moget lag, säger Sousa.

"Är en final"

– Det är inte lätt. De vet hur man pressar högt och att dra ner garden och sitta och vänta. På fasta situationer har de långa killar. Jag ser ett lag som är komplett, säger han.

För Polen är det som sagt tre poäng som gäller, och det är något man går in för att ordna direkt från start.

– För oss är det här en final och vi måste fokusera på det som en final. Vi kommer från första sekund till slutet att gå för segern, säger Paulo Sousa.

Anton Johansson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons