Annons

Klart: Alcén ny sportchef i Brynäs

Han har gjort över 400 matcher för Brynäs. Men nu lägger 33-årige ishockeyforwarden Johan Alcén skridskorna på hyllan – för att i stället bli ny sportchef i SHL-klubben.
Publicerad 22 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Johan Alcén lägger skridskorna på hyllan för att bli sportchef i Brynäs. Arkivbild.
Johan Alcén lägger skridskorna på hyllan för att bli sportchef i Brynäs. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

"Det känns otroligt bra. Jag är ödmjuk inför uppdraget och kommer jobba otroligt hårt för Brynäs IF, precis som jag gjort på isen. Jag ser det här som ett hedersuppdrag och ser fram emot att utvecklas tillsammans med grymt folk runt mig", säger Johan Alcén till Brynäs webbplats.

Alcén kommer "arbeta för att utveckla sportverksamheten i Brynäs IF, med huvudfokus på herrsporten", skriver Brynäs på sin webbplats.

Annons

Brynäs hade ju en blytung säsong 2020–2021, där laget först i nedflyttningskvalet mot HV71 säkrade SHL-kontraktet. Detta efter en kaotisk avslutning, där tränaren Peter Andersson fick sparken och sportchefen Michael Sundlöv lämnade sitt jobb.

I stället ledde tillfälliga duon Josef Boumedienne och Nils Ekman Brynäs på ett framgångsrikt vis mot HV71.

Till nästa säsong är finländaren Mikko Manner klar som ny huvudtränare i Gävlelaget.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons