Annons

Storbråk i Borås – polis fick flaska i huvudet

En polis fick en flaska i huvudet i samband med ett stort bråk i utkanten av Borås på tisdagskvällen, där åtminstone ytterligare en person skadades.
Insatsstyrkan kallades in till det polisen betraktar som ett våldsamt upplopp.
Publicerad 23 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Ett stort bråk har ägt rum i utkanten av Borås. Arkivbild.
Ett stort bråk har ägt rum i utkanten av Borås. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Enligt ett första larm vid 19-tiden på tisdagskvällen hade en person blivit misshandlad med ett tillhygge vid ett större bråk på Norrby, i nordvästra Borås. Under timmarna därpå utspelade sig ett större bråk mellan två stora grupperingar. Omkring 100 personer beräknas har samlats i eller i anslutning till bråket.

Efter midnatt har situationen lugnat ner sig och de flesta hade lämnat området, enligt polisen.

Annons

– Fram till för två timmar sig höll vi isär två grupperingar. Nu har vi haft en viss dialog med bägge parter och ser till att området töms. Vi är där i trygghetsskapande syfte och ser till att det trappar av på ett naturligt sätt, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen vid klockan 00.30.

Kvar under natten

Polisen räknar med att vara kvar i området mer eller mindre hela natten för tillsyn. Anmälningar om våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman samt en misshandel har upprättats.

– Det kan bli fler när vi sammanställer allt material, men huvudärendet är våldsamt upplopp kan man säga, säger Morten Gunneng.

Under kvällen vände sig de bråkande mot poliser som dök upp. I samband med det kastades en flaska som träffade en polis i huvudet. Denne fördes till sjukhus och har fått sy två stygn.

– Det är efter omständigheterna bra med honom, det kunde ha blivit värre naturligtvis, sade polisens talesperson Anna Göransson under kvällen.

Polishelikopter

En insatsstyrka ringdes in och en polishelikopter flög över området. Ett okänt antal personer fördes också handgripligen bort från platsen, då polisen bedömde att de störde den allmänna ordningen.

Den person som blev misshandlad med ett tillhygge i början av händelseförloppet har också fördes till sjukhus. I övrigt är det hittills oklart om fler personer har fått skador som de behöver vård för.

Susanna Persson Öste/TT

Martin Mederyd Hårdh/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons