Annons

Skadebakslag för Linn Svahn

Axelskadan, som förstörde skid-VM i Oberstdorf för sprintstjärnan Linn Svahn, är inte läkt.
– Jag är fortfarande lite begränsad av min axel, säger hon.
Publicerad 22 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Linn Svahn. Arkivbild.
Linn Svahn. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Svahns bakslag kom nyligen.

– Jag kom bra i gång med träningen i våras, men har haft en liten dipp på vägen och varit begränsad ett tag, säger Linn Svahn och förklarar att det är anledningen att hon inte är med på skidlandslagets höghöjdsläger i franska Tignes.

Annons

– Det har inte varit läge för mig att åka på läger, utan jag jobbar nu på att stärka upp mig så att jag han hantera den belastning som krävs för att kunna ta ytterligare ett kliv i skidåkningen.

Det var i samband med världscuptävlingen i Ulricehamn i början av februari som Linn Svahn föll illa och skadade ena axeln så mycket att det förstörde hennes VM i Oberstdorf ett par veckor senare.

Rehabiliteringsarbetet pågår alltså fortfarande – trots att skadan kom för tre och en halv månad sedan.

– Nu är jag på hemmaplan och har bra resurser för att hålla mig i schack och bli starkare. Det ser positivt ut och kurvan går starkt uppåt. Men den (axeln) klarar inte den belastning som jag önskat, men jag har kunnat träna en del de senaste dagarna, säger Svahn och förklarar hur det känns att inte kunna åka på läger tillsammans alla andra

– Skador är tyvärr en del av en elitkarriär. Jag fick den här skadan olämpligt förra säsongen. Nu är mer lämpligt att ta hand om detta än några veckor för ett mästerskap.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons