Annons

Efter duons isolering: Kramas är nog inte bra

Englands Mason Mount och Ben Chilwell missade gruppavslutningen mot Tjeckien efter att ha varit i nära kontakt med Skottlands Billy Gilmour som testats positivt för covid-19.
Sverige vill inte ha ett liknande scenario.
– Det är inte bra att trilla dit som de har gjort, säger förbundskapten Janne Andersson.
Publicerad 23 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
För nära kontakt med motståndare efter slutsignal kan vara bra att undvika för Sverige.
För nära kontakt med motståndare efter slutsignal kan vara bra att undvika för Sverige.Foto: Erik Simander/TT

Sverige är redan klart för åttondelsfinalen och beroende på resultat i onsdagens match mot Polen kan man sluta etta, tvåa eller trea.

Blågult kommer med andra ord att spela åtminstone en match till och inför Polen-matchen var det bara Mattias Svanberg som inte var uttagningsbar då han fortfarande är i covid-trappan. Däremot har han kunnat träna för fullt och är snart 100-procentig.

Annons

Och att ha alla spelare tillgängliga är något Janne Andersson gärna fortsätter att ha. Därmed vill man inte hamna i samma situation som England.

Fått förhållningsorder

Englands Mason Mount och Ben Chilwell måste isoleras till och med måndag efter att ha varit i nära kontakt med lagkamraten i klubblaget Chelsea, Skottlands Billy Gilmour som har testat positivt för covid-19, efter ländernas match i fredags. Beslutet togs efter konsultation med hälsovårdsmyndigheter i England.

För att undvika att något liknande händer Sverige har vikten av att undvika onödiga kontakter tagits upp inför matchen mot Polen.

– Vi har pratat med spelargruppen om att vi ska vara vaksamma på sådana grejer och undvika det. Det är inte bra att trilla dit som de har gjort. Jag hoppas att vi inte drabbas av något liknande, säger förbundskapten Janne Andersson.

Togs upp tidigare

Ämnet togs upp redan efter att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testade positivt på EM-lägret i Göteborg, men inför Polenmatchen har det alltså tagits upp på nytt.

Vad exakt det är för kontakter som man vill att spelarna undviker råder det dock inte helt klara uppfattningar om.

– Jag får nog prata med läkarna om det. Att kramas är nog inte så bra. Sen om man slänger näven till någon... jag kan inte bedöma skillnaden. Man får tvätta händerna efteråt, det gör i alla fall jag, säger Janne Andersson.

Anton Johansson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons