Annons

Falck vidare efter rysare: "Fick kriga"

OS-klara Linda Bergström och Stina Källberg imponerade och tog sig vidare till andra omgången av singeln på bordtennis-EM.
Det gjorde även Mattias Falck, Truls Möregårdh – och resten av de svenska herrarna som är på plats i Warszawa.
Publicerad 24 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Mattias Falck. Arkivbild.
Mattias Falck. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Källberg skrällde mot portugisiskan Shao Jieni som är rankad 62:a i världen. Svenskans ranking är 198, så det var en rejäl skalp.

– Jag är mest nöjd med mina servar och att jag vågade vara tuffare i mina attacker. Jag är jättenöjd, sade Stina Källberg efter segern med 4–2 i set.

Annons

Linda Bergström vann med 4–1 i set mot Walesiskan Anna Hursey.

– När jag var noggrann och fokuserad kunde jag hantera henne. Det är en långsam hall och bollarna stannar upp och studsar högt, sade Bergström.

Tufft för Falck

Det långsamma spelet kan vara gynnsamt för Bergström, som har en stark defensiv och bryter av med snabba forehandattacker.

På herrsidan tog sig alla fem vidare till andra omgången i singelspelet.

Jon Persson, Anton Källberg och Kristian Karlsson vann säkert i fyra raka set i sina matcher. Tuffare var det för toppseedade Mattias Falck och 19-årige Truls Möregårdh.

Pavel Platonov, Belarus, är rankad 135, men han verkade inte ha någon respekt för världsåttan Mattias Falck. Det krävdes sju set för svensken att ta sig vidare.

– Jag fick kriga för att vinna. Han spelar med lite skruv och jag måste själv göra poängen, sade Mattias Falck.

"Har knappt ord"

Truls Möregårdh ställdes mot världens nu bästa defensivspelare, Wang Yang, 34 i världen.

Inledningsvis var Möregårdh helt bortkollrad och vid underläge 0–2 i set och 2–6 begärde förbundskapten Jörgen Persson timeout. Därefter fick matchen en högst oväntad vändning och Truls Möregårdh reducerade inte bara till 1–2 utan spelade den allra bästa pingis han gjort hittills i karriären och tog resten av seten.

– Jag har knappt ord för hur jag spelade. Det var otroligt bra gjort, helt sanslöst bra, sade en överlycklig Truls Möregårdh.

Annons

Han hade domslut emot sig, fick två servar bortdömda, Wang lyckades få in några nätrullare och kantbollar, som kunde knäckt vem som helst.

– Jag höll mig ändå lugn och när jag fick tredje set kände jag att det kunde gå vägen, sade Truls Möregårdh.

Det var en bragdartad prestation och som inte detta inte är nog, i nästa omgång ställs Truls Möregårdh mot ännu en defensivspelare av nästan samma kaliber, greken Gionis Panagiotis.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons