Annons

Rudy Giuliani fråntas sin advokatlicens

Publicerad 24 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Rudy Giuliani var Trumps advokat i samband med att expresidenten försökte ogiltigförklara valresultatet från i höstas. Arkivbild.
Rudy Giuliani var Trumps advokat i samband med att expresidenten försökte ogiltigförklara valresultatet från i höstas. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

En domstol i New York har fråntagit Rudy Giuliani hans advokatlicens eftersom han påstått att Donald Trump förlorade förra årets presidentval på grund av valfusk. Beslutet innebär att Giuliani inte kan verka som advokat i delstaten.

Domstolen konstaterar i sitt beslut att Giuliani gjorde "bevisligen falska och missvisande uttalanden" i sitt jobb som Trumps advokat i samband med att Trump försökte ogiltigförklara valresultatet.

Annons

Den lägger till att Giulianis agerande "hotar allmänintresset och är grund för tillsvidare avstängning" från att arbeta juridiskt.

Giuliani hjälpte republikanen Trumps kampanj med att lämna in stämningsansökningar i flera delstater, där han utan bevis hävdade att Demokraterna hade fuskat i valet.

Rudy Giuliani var New Yorks borgmästare i åtta år, där han vann nationellt erkännande för att ha lett staden i svallvågorna efter terrorattackerna 2001.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons