GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svårtuggad tonårskomedi

Roland Klinteberg har sett komedin Supercool.
Filmrecension • Publicerad 25 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021

Ur Supercool.
Ur Supercool.
Foto: Pressbild

Det snällaste jag kan säga om Supercool är att filmen kan beskrivas som en tonårsvariant av The secret life of Walter Mitty där Danny Kaye spelade en nörd som drömde om att vara den store hjälten och brudmagneten i olika sammanhang. Kaye förädlade den skruvade rollen som blivit en klassiker.

Ingen begär att en film med titeln ”Supercool" ska bli någon klassiker, så frågan är vad begär man egentligen? Först som sist, humor är en högst individuell angelägenhet och givetvis har filmens målgrupp full rätt att tycka annorlunda än vi som kanske mer gillar The over-the-hill gang-humorn. Hollywood har aldrig haft några högre tankar om tonåringars tycke och smak och speciellt när det gäller komedier lägger man ribban i golvhöjd.

Ur Supercool.
Ur Supercool.
Foto: Pressbild

Inledningen är faktiskt ganska rolig när nörden Neil Tobbler (Jake Short) räddar en buss med tonåringar undan en galning i Jason-mask – och allt visar sig vara i hans fantasi. Här finns en glimt av Walter Mitty. Neil önskar att han vore en "cool cat" som kunde lägga både skurkar och brudar för sina fötter och en dag infrias hans önskan och drömtjejen bjuder in till födelsedagsfest. Mycket uppdrivet tempo, en dialog där humorn oftast ligger fast förankrad under bältet, och förutsägbara karaktärer, som i de flesta tonårskomedier numera. Ja det är detta som står på menyn. I mitt fall är det svårtuggat men som sagt humor är ju olika.

Filmrecension

Supercool

Regi: Teppo Airaksinen

Medverkande: Madison Davenport, Jake Short, med flera.

Roland Klinteberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.