GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Röke förlorade målrik tillställning

Det blev en tuff start på serien för Röke IF när division två sparkade igång. HGH FC vann en målrik tillställning med 4-3 efter ett sent avgörande.
– Vi slarvar bort den här segern, summerar tvåmålsskytten Frida Strand frustrerat.
FOTBOLL • Publicerad 27 juni 2021 • Uppdaterad torsdag 11:34
Frida Strand gjorde två mål när Röke IF förlorade säsongspremiären borta mot HGH.
Frida Strand gjorde två mål när Röke IF förlorade säsongspremiären borta mot HGH.
Foto: Jacob Ruderstam

Under söndagseftermiddagen spelade Röke IF sin premiär i damernas division två. Motståndet stod halländska HGH FC för och matchen fick en röd rivstart. Redan i den fjärde matchminuten kunde Kajsa Kjerstensson nicka in 0-1 för Röke på en hörna. Frida Strand var inte nöjd utan utökade ledningen till 0-2 kvarten senare. Sedan började Röke att slarva och i slutminuterna av halvlek ett kom HGH ikapp via två snabba mål.

Vår första halvlek är riktigt bra men vi släpper in dem onödigt i matchen och med deras kvickhet är de inte sena att utnyttja chansen.

Matchen var sedan jämn fram till drygt 20 minuter återstod då HGH gjorde 3-2 vilket ledde till att Röke flyttade fram sina styrkor. Kvitteringen till 3-3 kom påpassligt genom Frida Strand som åter visade sin målfarlighet. Tyvärr, med skånska ögon, avgjorde HGH matchen minuten senare och såg till att alla tre poängen stannade i Halland.

Det känns tråkigt att vi inte lyckas hålla emot när vi väl kvitterat. Det var en tuff match men hade vi inte slarvat så många gånger kunde vi vunnit. Vi skapar massor av chanser och jag tycker vi förtjänar minst en poäng.

För Röke är det nya tag som gäller kommande lördag då man på hemmaplan tar emot Trönninge.

– Det är bara att glömma detta och komma igen inför nästa helg. Vi ser fram emot hemmamatch, avslutar Frida Strand

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.