GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ellen Malm gjorde fyra mål när IFK Osby vann

IFK Osby startade årets säsong på bästa vis när man slog Karlskrona med 5-1 efter stundtals bländande spel. Ellen Malm blev stor matchvinnare med sina fyra mål och imponerande offensiv.
– Det var riktigt bra. Alla kämpade till 100 %. Det är detta vi tränat för under lång tid, jublade matchvinnaren.
Publicerad 28 juni 2021 • Uppdaterad torsdag 16:35
Ellen Malm blev stor segerorganisatör när IFK Osby vann säsongspremiären mot Karlskrona.
Ellen Malm blev stor segerorganisatör när IFK Osby vann säsongspremiären mot Karlskrona.
Foto: Robert Rolf

Nyklippt gräs, grillad korv och högtalarmusik. Efter en försäsong lång som en motorväg fick äntligen IFK Osby prova vingarna då det vankades seriepremiär hemma på idrottsplatsen mot Karlskrona. Vädret visade sig från sin allra bästa sida och gav perfekta förhållanden för en fin kvällsmatch.

Hemmatjejerna stod för en mycket fin insats i halvlek ett. Efter en lite nervös inledning spelade man upp sig betänkligt och anföll i våg efter våg med fina kombinationer. Båda lagen var spelskickliga men ju längre matchen led tog Osby över initiativet.

Ledningsmålet signerades Ellen Malm som snappade upp en förlupen boll och hittade hörnet med ett fint vänsterskott. Kvitteringen var sedan inte långt borta men efter ett alert ingripande av Elsa Lindhe och hjälp av stolpen hölls hemmanollan intakt.

Ellen Malm fortsatte att skapa farligheter med sitt frejdiga anfallsspel och kunde öka på Osbys ledning till 2-0 minuterna före pausvilan via ett genombrott.

I andra halvlek var det inget snack om saken. De blåvita hemmafavoriterna slog inte av på takten och målen trillade in i strid ström. Ellen Malm gjorde omgående sitt tredje mål på en eminent framspelning av lagkapten Moa Persson. Bara minuter senare kom 4-0 då Elin Danielsson iskallt rundade målvakten och förpassade bollen i nätmaskorna ännu en gång.

Osbys femte mål kom såklart åter genom Ellen Malm som fiskade upp en hörna och placerade in bollen.

Karlskrona tilläts sticka upp och göra 5-1 på ett inlägg som seglade över annars så stabila Elsa Lindhe. Ett mål som blev matchens sista och tre friska poäng in på kontot för IFK Osby.

– Att få göra fyra mål var såklart en häftig känsla. Det brukar inte hända så ofta och det var extra kul att det var i första matchen, säger Ellen Malm

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.