GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Jag vet vad som krävs för att lyckas”

Det blåser nygamla vindar i Osby. Fredrik Olsson är tillbaka som tränare för damlaget efter en sejour i Åhus. Han tar över uppdraget efter Rickard Svensson som tackar för sig efter två säsonger.
– Det finns en enorm potential i gruppen, säger Olsson om sitt nya lag.
FOTBOLL • Publicerad 28 juni 2021 • Uppdaterad torsdag 15:17
Magnus Svensson och Fredrik Olsson är i år ny tränarduo för IFK Osby.
Magnus Svensson och Fredrik Olsson är i år ny tränarduo för IFK Osby.
Foto: Andreas Bergman

På måndag är det så äntligen dags för IFK Osby att gå in i årets seriespel då Karlskrona gästar Idrottsplatsen. Efter en lång försäsong får man mäta krafterna och laget är redo.

– Det ska bli härligt att få komma igång och att få tävla. Att bara träna räcker inte utan man behöver ha examen på helgerna efter veckans arbete. Försäsongen som helhet har varit bra på de flesta sätt. Jag förfogar över ett härligt gäng tjejer som är träningsvilliga och utvecklingsbara. Vi hade gärna sett att vi fått spela träningsmatcher före premiären men nu är det som det är, säger Osbys tränare

Fredrik Olsson vill kunna hjälpa IFK Osby att ta ytterligare steg både individuellt och som lag. Han hoppas att med sin rutin kunna hjälpa det talangfulla laget mot vidare mål.

– Jag har god kunskap från damfotbollen efter mina tidigare uppdrag här i Osby och i Åhus. Med det i åtanke vet jag vad som krävs för att lyckas.

Det är ett spännande lag som de blåvita kamraterna kommer ställa på banan och tränaren lovordar sin grupp.

– Inför en säsong är det både positivt och negativt men det positiva väger klart över. Jag har aldrig tidigare tränat ett så tekniskt lag med stor spelskicklighet.

Olsson bildar tränarpar med tidigare ungdomstränare Magnus Svensson. Tillsammans har de klart för sig hur lagets spel ska utformas..

– Vi vill stå för en fartfylld offensiv, energirik fotboll som är passningsorienterad. Ett utmanande lag som ställer frågor till våra motståndare.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.