GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mittbacken har siktet inställt på serieseger med Osby

IFK Osby gör sin tredje raka säsong på division två scenen. En 17-årig talang från det egna ledet med högt ställda mål är en av lagets nyckelspelare. Hon tror att laget går en ljus framtid till mötes.
– Vi har en lovande trupp där det finns många unga duktiga spelare så jag tror på en riktigt bra säsong, säger Moa Persson.
FOTBOLL • Publicerad 28 juni 2021 • Uppdaterad torsdag 12:40
Moa Persson tror att IFK Osby kan gå hela vägen till serieseger i år.
Moa Persson tror att IFK Osby kan gå hela vägen till serieseger i år.
Foto: Andreas Bergman

Solen lyser varm över idrottsplatsen i Osby och damlaget gör en av sina sista träningar inför den kommande premiären mot Karlskrona. Redan under förra året var det flera unga spelare som tog chansen att göra bra prestationer och det kanske största utropstecknet var Moa Persson som med stor ackuratess styrde sin backlinje med följsamt, resolut spel och precisa brytningar. Nu ser hon fram emot ännu än säsong och förhoppningsvis en fortsatt positiv utvecklingskurva.

Äntligen får vi köra igång efter all väntan. Försäsongen har varit lång med många träningar och såklart ger en påfrestning. Men vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt och det känns skönt att få möta andra lag.

Till vardags går Moa på NIU (Nationell IdrottsUtbildning) fotbollsgymnasium i Kristianstad och förra vintern gjorde hon en övergång KDFF juniorlag. Hon valde dock att komma tillbaka till IFK Osby igen under säsongen.

– Allt var nytt för mig och livet kom lite i obalans. Det var en lärorik tid som jag dragit nytta av men tryggheten fanns hemma i Osby så det kändes helt rätt att komma tillbaka. Det är ett härligt gäng att spela med.

Hon har klara mål med sitt fotbollsspelande och är inte rädd att sikta högt inför kommande år.

– Kortsiktigt vill jag vara med och vinna serien med IFK Osby och i framtiden spela i damallsvenskan och utomlands.

Moa Persson väljer att gå sin egen vägar och när frågan om förebilder kommer på tal blir svaret kort och gott:

– Jag har ingen speciell idol men tittar på en hel del fotboll generellt. Det viktiga är vad jag kan göra bättre och de små detaljerna som tar mig dit. Det gäller att vara lyhörd och lyssna på tränarnas tips.

Osbys assisterande coach Magnus Svensson har tränat Moa både ungdomslaget och nu a-laget. Han öser beröm över sin adept:

– Hon är en spelare man vill ha i sitt lag och inte som motståndare. Hon har stora ledaregenskaper, har stor vinnarskalle kryddat med en smart spelförståelse. Det ska bli spännande att följa hennes utveckling framöver.

När seriepremiären står för dörren tippar Moa Persson sitt lag högt i tabellen.

– Det är klart att siktet är inställt på att vinna serien. Genom bra prestationer av alla i laget kan vi nå riktigt högt.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.