GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tung premiärförlust för Broby IF

Broby IF fick tuffast möjliga start på äventyret i division två. Åhus var klassen bättre och vann fredagsbataljen rättvist med 0-5 trots tappert stridande från hemmalirarna.
– En stor eloge till tjejerna som inte ger upp trots att det är tufft idag , konstaterade hemmatränaren Stefan Bjerre.
FOTBOLL • Publicerad 2 juli 2021 • Uppdaterad torsdag 18:21
Broby fick en tuff start på division två-säsongen.
Broby fick en tuff start på division två-säsongen.
Foto: Anders Wiklund/TT

Efter förra veckans inställda match var det hög tid för damerna i Broby att göra entré i division två. För motståndet stod Åhus som inlett serien med seger mot Vinslöv.

Första halvlek gick på poäng till gästerna som var kvicka i sitt passningsspel och stundtals hittade fina spelvägar. Broby fick ägna sig åt att kontringar samt att försvara sin borg. Det sistnämnda skötte man med den äran och backlinjen visade att man skulle bli svårforcerade. Åhus tog dock ledningen efter knappa kvarten då Matilda Ståhl knoppade in bollen på ett elegant inlägg. Resterande del av halvleken var bortalaget en aning trubbiga i offensiven då spelövertaget borde lett till ytterligare något mål.

Åhus dubblerade omgående sin ledning redan tidigt i andra halvleken och minuten senare drabbades Brobys målvakt, Felicia Alm, av ett rött kort vilket gjorde uppförsbacken än brantare.

Utan att ta onödiga risker bevakade bortalaget sedan sin ledning och passade även på att utöka ledningen till 0-3. Av bara farten kom både 0-4 och 0-5. Noterbart var att Alice Rosenkvist gjorde hattrick för sitt Åhus.

– Åhus är ett duktigt lag men det blir ännu tuffare när vi får en utvisning. Vi försöker verkligen och hänger inte med huvudena. Det går inte att göra mer, summerade Stefan Bjerre.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.