GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Röke IF kryssade mot Trönninge

Potten delades när Röke IF tog emot Trönninge IF. En match i krigets tecken där båda lagen gav sitt yttersta och hemmalaget spelade upp sig efter en trevande start.
– En fysisk match som vi tar oss in i efter den tidiga uppförsbacken, säger Röketränaren Nawid Rahmanzai.
FOTBOLL • Publicerad 3 juli 2021 • Uppdaterad torsdag 16:25
Röke IF tog en poäng mot Trönninge efter att Emma Sjödahl Lundin gjort 1-1 från en frispark.
Röke IF tog en poäng mot Trönninge efter att Emma Sjödahl Lundin gjort 1-1 från en frispark.
Foto: Jacob Ruderstam

Det var ett revanschsuget Röke som efter förra veckans snopna förlust i Haverdal tog sig an ännu en halländsk seriekonkurrent, Trönninge IF. Med minimering av förra helgens misstag samtidigt som det offensiva spelet konserverats fanns det goda möjligheter till poäng i dagens drabbning.

Knappt hade publiken hunnit sätta sig tillrätta innan Trönninge gav hemmalaget ett brutalt uppvaknande. På en frispark från långt håll såg Anja Bergman chansen att göra en fräckis. Hon slog bollen rakt mot mål och över en snopen Alma Gnebner i målburen. 0-1 redan i matchminut ett och inte den start som Röke hoppats på. Annars gav första halvlek inte mycket att rapportera om. Ställningskrig var nyckelordet och tempot lågt, dock inte överraskande med tanke på den varma temperaturen.

Hemmalaget kom till några få attacker och bästa kom från Jenna Nyström som fick se sitt fräsande distansskott gå precis utanför stolpen. 0-1 stod sig till paus och fördel Trönninge inför avslutningen.

Andra halvlek fick likt den första en intensiv start. Frida Strand revs ner i farligt läge och på den efterföljande frisparken fick Emma Sjödahl Lundin på en superb träff som gick i mål via både ribba och målvakt. Efter målet böljade spelet fram och tillbaka men det var Röke som skaffade sig de bästa lägena när matchen öppnade upp sig. Bästa läget kom strax före full tid då Anna Kjerstensson löpte sig fri men Trönninges keeper svarade för en fin parad. 1-1 får betecknas som rättvist och ett fall framåt för Röke efter förlusten senast.

– Försvarsspelet ser bättre och bättre ut. Vi gör som ska och det vi tränat på under veckan så det är jag nöjd med, berättar Rahmanzai.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.