GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

HIF tog ny seger på bortaplan

Hässleholms IF fortsätter på vinnarspåret. Efter en gedigen insats mot Prespa Birlik bärgade man tre nya poäng via en match som var grönvit från start till mål. Mittfältsdynamon Gustaf Winroth var var således stolt över sitt manskap.
– Det var riktigt gott. Jag tycker vi var väl förberedda inför uppgiften och använder vår matchplan på ett bra vis, säger han.
FOTBOLL • Publicerad 7 juli 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Gustaf Winroth gjorde en bra match när HIF bortaslog Prespa Birlik med 2-0.
Gustaf Winroth gjorde en bra match när HIF bortaslog Prespa Birlik med 2-0.
Foto: Stefan Sandström

Det sägs att segrar bygger självförtroende och då var frågan om exemplet stämde in på Hässleholms IF? Laget gjorde en grym insats i senaste omgången då man vände tremålsunderläge till vinst mot Balkan. HIF var åter i Malmö under onsdagskvällen, denna gång för att mäta krafterna med Prespa Birlik på Heleneholms Idrottsplats.

Hässleholm inledde matchen med foten på gaspedalen och efter knappa kvarten var det dags för ledningsmålet. På en fin spelvändning organiserad av Gustaf Winroth hittade Albin Andersson fram till Tommy Filipovic som var säker när läget dök upp. En i det närmaste perfekt start i den ljumma sommarkvällen. Filipovic var fortsatt inblandad i de farligheter som skapades. Bland annat tvingade han Prespa Birliks målvakt göra en stor räddning då Hässleholmsanfallaren vräkte sig fram med en nick från nära håll. Det tidiga målet blev halvlekens enda och en god känsla för HIF som var spelförande under matchens första etapp.

Även i den andra visade Hässleholm anfallsglädje men matchen var fortfarande jämn trots att både Tim Ströbeck och Tommy Filipovic hade en chans var att utöka ledningen. Till sist orkade inte Prespa hålla undan längre utan Tim Ströbeck kunde dubbla den nordöstskånska ledningen. Ett mål som kom till något slumpartat efter ett hopslag men Ströbecks precisa avslut höll hög klass.

Minuter efter målet uppstod tumult på hemmabänken där bråk uppstod mellan spelare och tränare. Lyckligtvis lugnade situationen ner sig och genom ett tryggt och lugnt spel bärgade HIF segern där segersiffrorna stannade på 0-2.

– Vi gör en bra match och vår arbetsinsats är perfekt. Alla våra spelare bidrar. Tycker ändå att vi borde avgjort matchen tidigare genom de chanser vi skapar men det känns som vi har full kontroll i 90 minuter, summerar Gustaf Winroth.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.