Annons

Ferrari på catwalken

Publicerad 10 juli 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Ferraris moderbolag Exor har också investerat i andra modehus som Loboutin och det Hermès-grundade märket Shang Xia.
Ferraris moderbolag Exor har också investerat i andra modehus som Loboutin och det Hermès-grundade märket Shang Xia.Foto: Antonio Calanni

Det är inte första gången som Ferraris varumärke syns på andra produkter än bilar. De har tidigare lånat ut sitt namn till bland annat datorer, parfymer och slöjor – men nu står de för designen själva. Den första kollektionen samlade modejournalister från världens alla hörn. På catwalken syntes racing-inspirerade plagg i tekniska material och starka kulörer. Modevisningen hölls på fabriksgolvet i Maranello i norra Italien. Kreativt ansvarig för Ferraris satsning är Rocco Iannone, som tidigare har arbetat med design hos Armani. (TT)

Volkswagen slutar sälja bensinbilar 2035

Den tyska biltillverkaren meddelar att de kommer att sluta sälja bilar med förbränningsmotorer i Europa senast år 2035. På den amerikanska och kinesiska marknaden kommer omställningen att ta något längre tid. I Afrika och Sydamerika kommer det att dröja ännu längre eftersom det i nuläget saknas politiska förutsättningar och infrastruktur. Hela bilkoncernen ska vara koldioxidneutral till år 2050. Detta uppgav styrelsemedlemmen Klaus Zellmer i en intervju med tidningen Münchner Merkur i slutet av juni. (TT)

Volkswagen vill elektrifiera hela sin fordonsflotta i Europa inom 14 år.
Volkswagen vill elektrifiera hela sin fordonsflotta i Europa inom 14 år.Foto: Berit Roald/NTB Scanpix/TT

Aston Martins designchef börjar formge budgetbilar

Annons

Efter tretton år hos Aston Martin sadlar designchefen Miles Nürnberger om till Dacia och Lada. Exakt vad detta kommer innebära för de båda lågbudgetmärkenas design återstår att se. Under sina år hos det brittiska lyxmärket var han bland annat ansvarig för designen av deras första suv, DBX, och supersportbilen Valkyrie, samt sportcoupén DB11. Hans första projekt hos Dacia blir att färdigställa suv-konceptet av Dacia Bigster som kommer år 2025. (TT)

Den 1 september tillträder lyxbildesignern Miles Nürnberger hos Dacia och Lada.
Den 1 september tillträder lyxbildesignern Miles Nürnberger hos Dacia och Lada.Foto: Dacia

Tänk på säkerheten i sommartrafiken

Perioden juli–september innebär högsäsong för allvarliga olyckor i trafiken. Baserat på olycksdata för de senaste tio åren ökar dödligheten med 35 procent och antalet allvarligt skadade med 10 procent under det tredje kvartalet jämfört med resten av året. Det skriver NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, i ett pressmeddelande. Några viktiga åtgärder för att öka säkerheten är att se till att vara utvilad när resan börjar, ta många pauser, hålla hastighetsbegränsningarna och hålla avstånd i trafiken. (TT)

I semestertider, när många ger sig ut på vägarna samtidigt, är det viktigt att tänka på säkerheten.
I semestertider, när många ger sig ut på vägarna samtidigt, är det viktigt att tänka på säkerheten.Foto: Jonas Ekströmer/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons