Utrikes

Tyska dödssiffran stiger – 170 personer saknas

Ett brödrapar gråter i varandras armar framför föräldrahemmet som förstörts i vattenmassorna i tyska Altenahr.
Foto: Boris Roessler/AP/TT
Utrikes
Utrikes Regnet har bedarrat, men vattenståndet är på många håll i Tyskland och Österrike fortsatt högt och risken för ras kvarstår.
I Tyskland har dödssiffran stigit till 165 och omkring 170 saknas.
PREMIUM

Det regnoväder som har orsakat översvämningar, stor förödelse och minst 190 människors död i framför allt västra Tyskland och Belgien rör sig sakta österut och har bedarrat något. Under måndagen väntas betydligt bättre väderförhållanden i de värst drabbade områdena i västra Tyskland.

Dödssiffran i Tyskland steg dock på måndagen till 165. Många av dödsoffren har hittats i översvämmade källare där de försökt hämta sina värdesaker, medan andra dragits med av de kraftfulla vattenströmmarna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Över 190 döda i översvämningarna

Vattnet hade på söndagen fortfarande inte sjunkit undan från gatorna i Bad Muenstereifel i västra Tyskland.
Foto: Oliver Berg/AP/TT
Utrikes
Utrikes Minst 190 personer har dödats i översvämningarna som drabbat Västeuropa.
"Surrealistiskt, kusligt", sammanfattar Tysklands förbundskansler Angela Merkel läget på plats katastrofzonen – och säger att klimatarbetet måste trappas upp.

Förbundskansler Angela Merkel befinner sig i västra Tyskland för att med egna ögon bevittna översvämningarnas konsekvenser.

– Det är chockerande. Det är nästan som att det tyska språket inte har ord för den här typen av förödelse, säger Merkel och utlovar snabba stödpengar för återuppbyggnaden.

Ovädret beräknas ha orsakat skador för flera miljarder euro i Tyskland. Regeringen har meddelat att över 300 miljoner euro i ett första skede avsätts för akut stöd.

Merkel betonar även katastrofens koppling till den globala uppvärmningen, som enligt forskningen ökar förekomsten av extrema väderhändelser.

– Vi måste öka takten. Vi måste göra mer i kampen mot klimatförändringarna, säger hon.

Även Belgiens premiärminister Alexander De Croo har sagt att kopplingen till klimatförändringarna är uppenbar.

Det regnoväder som orsakat översvämningar, stor förödelse och död i framför allt västra Tyskland och Belgien har rört sig österut.

Undantagstillstånd utfärdades

Sent i lördags kväll utfärdades undantagstillstånd i distriktet Berchtesgadener i södra Bayern i Tyskland när omfattande regn orsakade översvämningar, rapporterar Berchtesgadener Anzeiger.

Flera boenden har evakuerats, och minst en person ska ha omkommit.

Även i tyska Sachsen varnar myndigheterna för en påtaglig risk för översvämningar i flera byar på gränsen mot Tjeckien.

I Österrike är räddningstjänsterna i Salzburg och Tyrolen försatta i högsta beredskap efter att landets vädertjänst utfärdat varningar för stora regnmängder som befaras kunna orsaka skred, översvämningar och trafikstörningar.

"Göra allt i vår makt"

Stadskärnan i den historiska staden Hallein, nära den tyska gränsen, står under vatten.

"Kraftiga regn och vindar har olyckligtvis orsakat omfattande skador på flera platser i Österrike", skriver förbundskanslern Sebastian Kurz på Twitter.

Sebastian Kurz och hans vicekansler Werner Kogler var snabba med att utlova ekonomisk katastrofhjälp till de drabbade områdena, enligt den österrikiska nyhetsbyrån APA.

– Bilderna från delar av Österrike och framför allt Hallein och Tyrolen är chockerande. Den federala regeringen kommer att göra allt i vår makt för att hjälpa de drabbade, sade Kurz enligt nyhetsbyrån.

I de områden i Tyskland och Belgien som drabbades av regnovädrets förödelse tidigare i veckan fortsätter det mödosamma arbetet med att rensa bort bråte och lera, i takt med att vattenmassorna börjat sjunka undan.

Över 190 döda

Belgien har kallat in militären för att söka efter människor i staden Pepinster, där fler än tio hus kollapsat. Fortfarande saknas runt 160 personer i landet. Närmare 40 000 hushåll saknar dessutom el och enligt myndigheterna är bristande tillgång på rent dricksvatten ett stort problem.

I Tyskland har minst 160 personer omkommit i översvämningarna. Enbart i regionen Rheinland-Pfalz har polisen bekräftat att 110 personer har dött och 670 har skadats.

I Belgien har minst 31 personer omkommit.

På plats i översvämningsdrabbade staden Schuld beskriver förbundskansler Angela Merkel situationen som chockerande.
På plats i översvämningsdrabbade staden Schuld beskriver förbundskansler Angela Merkel situationen som chockerande.
Foto: Christof Stache/AP/TT
Höga vattennivåer i Berchtesgadener i Bayern i Tyskland, där undantagstillstånd har utlysts till följd av översvämningar och lerskred.
Höga vattennivåer i Berchtesgadener i Bayern i Tyskland, där undantagstillstånd har utlysts till följd av översvämningar och lerskred.
Foto: Kilian Pfeiffer/AP/TT

Utrikes

Hundratals saknas fortfarande i Tyskland

Frivilliga söker efter överlevande och nödställda i tyska Erftstadt.
Foto: Michael Probst/AP/TT
Utrikes
Utrikes Vattenmassorna som orsakat död och förödelse i Tyskland, Belgien och Nederländerna har börjat dra sig tillbaka. Uppemot 170 personer har konstaterats omkomna och hundratals saknas fortfarande.

Minst 140 av dödsoffren har förolyckats i Tyskland, medan Belgien har uppemot 30 döda.

I Ahrweilerdistriktet i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz har ett hundratal personer omkommit i översvämningarna och hundratals har skadats, och i Nordrhein-Westfalen har fler än 40 omkommit, enligt tyska myndigheter.

Enligt president Frank-Walter Steinmeier kommer det att ta veckor att bedöma den totala omfattningen av ödeläggelse, men kostnaden för skadorna uppskattas till flera miljarder euro. Steinmeier besökte under dagen Erftstadt i Nordrhein-Westfalen.

Förbundskansler Angela Merkel kommer på söndag att besöka det hårt drabbade distriktet Ahrweiler tillsammans med Malu Dreyer, regional regeringschef i Rheinland-Pfalz.

En mardröm

I både i Rheinland-Pfalz och Nordrhein-Westfalen har invånarna nu börjat kunna återvända i takt med att vattenmassorna börjat sjunka undan. Det som möter många är stor förödelse.

– Det har varit en 48 timmar lång mardröm, säger bagaren Cornelia Schloesser som står och betraktar förvriden metall, krossat glas och högar med träd framför det som ända till i onsdags var ingången till hennes butik i staden Schuld.

– Vi går runt i cirklar här men vi kan inte göra någonting.

I andra drabbade områden har räddningstjänst och militär inlett uppröjningsarbetet och försöker få bort högarna med bråte som blockerar gatorna.

– Uppgiften är enorm, säger Tim Kurzbach som är borgmästare i staden Solingen i södra Ruhrområdet.

I Tyskland evakuerades under natten och morgonen 700 boende i staden Wassenberg undan översvämningar, efter att Rurdammen i distriktet Kreis Heinsberg i Nordrhein-Westfalen skadats, rapporterar Der Tagesspiegel.

I västra Tyskland är Steinbachtal-dammen i riskzonen, enligt delstatsregeringen i Köln. Över 4 000 människor har evakuerats, och nya evakueringar planeras.

Dödstal väntas stiga

Myndigheterna befarar att dödstalen efter översvämningarna kommer att stiga ytterligare. I takt med att vattenmassorna sjunker undan hittas fler dödsoffer.

Fortfarande saknas hundratals människor. Översvämmade vägar, förstörda broar och avbrott i mobilnäten försvårar sök- och räddningsinsatserna.

– Delar av byggnader ligger på vägen, människor sitter och gråter. Det är så sorgligt. Människor har förlorat sina hem, deras bilar ligger översvämmade på åkrarna. Det ser ut som att ett krig drabbat min stad, säger Gregor Jericho i staden Rheinbach till BBC.

Räddningsarbetet har också försvårats av nyfikna som rest till området för att titta på förödelsen. Polisen i Rheinland-Pfalz vädjar på Twitter till nyfikna att hålla sig borta: "Det är inte läge att besöka katastrofområdena".

Bilden klarnar i Belgien

I södra Belgien sjunker vattenmassorna sakta undan och bilden av av skadorna och förödelsen klarnar. Ett trettiotal människor bekräftas ha omkommit, och drygt 100 saknas.

Många saknar rent vatten och fick hjälp av myndigheterna med vattenförsörjningen under lördagen. Först i slutet av augusti kan järnvägstrafiken i området komma i gång, befarar det statliga tågbolaget.

Belgiens premiärminister Alexander de Croo besökte, tillsammans med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, östra Belgien där flera tätbefolkade områden drabbats hårt av översvämningarna.

En nationell sorgedag har utlysts på tisdag, dagen före Belgiens nationaldag.

I Nederländerna, som klarat sig lindrigare, har tiotusentals evakuerats under de senaste två dagarna och myndigheterna varnar för att överfulla vattendrag fortfarande hotar byar och städer i sydost.

Bråte som vattenmassorna fört med sig ligger på gatorna i staden Schuld.
Bråte som vattenmassorna fört med sig ligger på gatorna i staden Schuld.
Foto: Michael Probst/TT
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i belgiska Pepinster på lördagen.
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i belgiska Pepinster på lördagen.
Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Skåne

Här är det risk för översvämning och erosion

Sanddyner vid Ljunghusens Golfklubb som ligger riskabelt till när havsnivån stiger.
Foto: Johan Nilsson/TT
Skåne
Skåne Över hundra personer är döda och tiofallt fler saknas i Tyskland och Belgien. Även i Skåne finns risk för översvämningar. erosion och ras

I början av sommaren pekade Statens geotekniska institut, SGI, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ut tio områden i Sverige som är i riskzonen för översvämningar och erosion. Däribland finns Mälardalen och kusten från Kalmar ner mot och genom Blekinge.

Även Skåne- och Hallandskusten finns med på listan som ett sammanhängande riskområde.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

"Möbler och husdelar flyter runt i vattnet"

Bilar har dragits med i vattenmassorna i Erftstadt i Tyskland.
Foto: David Young/AP/TT
Utrikes
Utrikes Möbler, leksaker och delar av hus flyter runt i de översvämmade områdena i Tyskland. Skadade strömmar in till sjukhus, medan läget i vissa städer har stabiliserat sig.
– Men det är svårt att glädja sig åt det, säger tysksvenske Holger Pyka till TT.
PREMIUM

Den 65-åriga pensionären Annemarie Müller står på sin balkong och ser ut över gården och garaget. Allt är översvämmat. Hon bor i Mayen, på västra sidan om floden Rhen, och menar att staden var helt oförberedd när vattenmassorna forsade in.

– Var kom allt det här regnet ifrån? Det är helt galet, säger hon till nyhetsbyrån AFP.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Sverige skickar brandflyg till härjat Grekland

En helikopter släpper vatten över en skogsbrand norr om Aten.
Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT
Utrikes
Utrikes Atenbor uppmanas att hålla sig inomhus medan en okontrollerad skogsbrand rasar vidare norr om staden.
Sverige skickar nu två brandbekämpningsplan, som flera andra länder också gjort, till de brandhärjade länderna i södra Europa.

Över 500 brandmän, flera helikoptrar, fem brandflygplan och grekisk militär kämpar mot lågorna i den täta vegetationen på berget Parnithas sluttningar i Atens norra utkant.

Enligt nyhetsbyrån AFP är förhoppningen att man kan få elden under kontroll innan den når huvudstadens mer tätbebyggda områden.

Tiotalet hus har förstörts i lågorna i Atenförorten Varybóbi och många butiker, barer och semesterboenden ska ha fått svåra skador. Flera byar har evakuerats och motorvägen som förbinder Aten med landets norra och södra delar stängdes under en period av säkerhetsskäl.

Flera andra bränder härjar i landets södra delar. Även på ön Euboia, omkring 16 mil norr om Aten, rasar en brand som har förstört över 150 hus. Eldsflammor med en höjd på 30–40 meter har omringat ett kloster och ett tiotal byar på ön. Omkring hundra brandmän, två helikoptrar och fyra brandbekämpningsplan bekämpar bränderna.

Lokalbefolkningen evakuerades med båt från stranden, förutom tre munkar från klostret Saint David som vägrade lämna ön.

Flera döda i Turkiet

En rad EU-länder har skickat brandbekämpningsplan och annan hjälp till Grekland, Italien, Albanien och Nordmakedonien. Från Sverige skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap två vattenskopande flygplan med besättning till Grekland.

Tidigare i veckan bistod EU även Turkiet i kampen mot lågorna. Situationen är fortsatt besvärlig i landet, där de skogsbränder som nu härjat i över en vecka beskrivs som de värsta på flera generationer. Hittills har åtta människor och tusentals djur dött och tusentals människor har evakuerats. Enorma arealer av lummig grönska har förvandlats till aska och svarta, nakna trädstammar.

Man trodde sig ha säkrat Kemerkoy-kraftverket i Milas i sydvästra Turkiet – men på onsdagskvällen twittrade borgmästare Muhammet Tokat att lågorna kommit in i själva anläggningen och att den evakuerades.

Även i Bulgarien rasar mark- och skogsbränder och två skogsarbetare har dött och ett flertal hus har brunnit ner. Antalet bränder har dubblerats till 200–240 om dagen den senaste veckan, uppger räddningsledaren Nikola Nikolov för den statliga tv-kanalen BNT. Landet har gått igenom en längre värmebölja med temperaturer på uppemot 40 grader.

Ett utbränt hus på ön Euboia, omkring 16 mil norr om Aten.
Ett utbränt hus på ön Euboia, omkring 16 mil norr om Aten.
Foto: Thodoris Nikolaou/AP/TT
Människor framför det brinnande Kemerkoy-kraftverket i Milas i sydvästra Turkiet.
Människor framför det brinnande Kemerkoy-kraftverket i Milas i sydvästra Turkiet.
Foto: Emre Tazegul/AP/TT
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

casinotopp.com

Fördelar med online casinon vs fysiska casinon

Casinotopp.com I dagsläget finns det faktiskt bara totalt tre stycken fysiska casinon i hela Sverige. Alla dessa casinon är statligt ägda och går under namnet Casino Cosmopol. Du kan hitta dessa casinon i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Då utbudet på fysiska casinon är väldigt litet i Sverige kan det vara svårt att faktiskt ha möjlighet att besöka ett. Därför kan det vara ett bra alternativ att besöka ett online casino istället. Nedan har vi sammanställt olika fördelar med att besöka ett online casino framför ett fysiskt casino.

Online casinon är lättillgängliga

Online casinon är väldigt mycket mer lättillgängliga än vad fysiska casinon i Sverige är. I somras lades Casino Cosmopol i Sundsvall ner till följd av dålig ekonomi. Detta innebär att det numera enbart finns tre fysiska casinon kvar vilket innebär att tillgängligheten är begränsad.

Internetbaserade casinon är så gott som alltid tillgängliga. Det finns över 100 olika online casinon som har en svensk spellicens. Dessa casinon finns alltid att tillgå via datorn, plattan eller en smartphone så länge du har internet.

Du behöver alltså inte befinna dig i Stockholm, Malmö eller Göteborg för att ha tillgång till casinospel. Du kan även välja mellan fler olika casinon och få spela casinospel som passar dina preferenser.

Stort utbud

Då fysiska casinon behöver rymmas inom fyra väggar och ett tak så blir spelutbudet relativt begränsat. Online casinon har inga fysiska rum att anpassa sig efter och kan därför erbjuda ett stort spelutbud.

Online casinon erbjuder i vanliga fall flera hundra olika traditionella casinospel men ibland erbjuder casinosajter tusentals casinospel.

Bra skydd för spelare

Casinon med svensk spellicens ger ett stort skydd till sina spelare från Svenska Spelinspektionen från att hamna i spelmissbruk. Spelinspektionen är en myndighet som finns till för att säkerställa att casinospel sker lagligt, säkert och tillförlitligt.

Under den rådande Corona pandemin har Spelinspektionen tillsammans med regeringen tagit fram nya restriktioner och regler för att skydda personer från att hamna i ett spelmissbruk.

Du är snabbt igång

För bara några år sedan krävde online casinon ganska krångliga registreringar och att man uppgav mycket personlig information. Sedan BankID kom har online casinon hakat på trenden och tiden för långsam registrering är förbi.

Flera casinon tillåter numera att man enkelt loggar in med BankID vilket innebär att man är igång efter bara några klick. Denna typ av online casinon har fått samlingsnamnet Casino utan konto.

Tips på svenska online casinon

Nedan har vi listat våra personliga svenska online casinon. Om inget av dessa casinon faller dig i smaken kan du besöka Casinotopp för mer inspiration.

1. LeoVegas

LeoVegas är troligtvis ett online casino som du redan hört talats. LeoVegas är en stark och pålitlig aktör på marknaden som är otroligt populär. Spelar du på LeoVegas kan du känna dig trygg.

LeoVegas erbjuder de mest klassiska casinospelen:

- Slot spel - Roulett - Baccarat

- Blackjack - Live casino

- Tärning - Poker

LeoVegas är ett perfekt casino att spela på när du är på språng då deras mobilversion är väldigt välutvecklad. Sajten har även en väldigt bra kundtjänst vilket ökar casinots kredibilitet.

2. No Account Casino

På No Account Casino kan du enkelt spela på flera olika online casinon och slippa krånglig registrering. No Account Casino var faktiskt ett av de första online casino som erbjöd denna lösning till sina spelare.

No Account Casino har en svensk spellicens men även en licens från MGA vilket verkligen bidrar till casinots höga kvalité och otroliga spelutbud.

No Account Casino har en kundtjänst som är tillgänglig dygnet runt och har även en livechatt.

3. Betsson

Betsson är ett av Sveriges mes välkända spelbolag. Betsson har lyckats bygga upp ett bra rykte om sitt företag och detta med all rätt. Sajten har en användarvänlig layout och ett stort spelutbud.

Under det senaste året har Betsson även utvecklat en riktigt bra App där man enkelt kan spela på casinot när man är på språng.

Betsson grundades 2002 och ägs av Betsson Group. Casinot har en svensk spellicens vilket bidrar med en trygghet till alla spelare.

Utrikes

Mexiko stämmer vapentillverkare i USA

En brandman begravs i Villa Union, Mexiko, dödad i en gängattack. Nu stämmer Mexiko vapenindustrin. Arkivbild.
Foto: Eduardo Verdugo/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Nu får det vara nog med smugglingen! Mexiko har lämnat in en stämning i en domstol i Boston mot en rad amerikanska vapentillverkare.

Smith & Wesson, Colt, Glock, Beretta och några till anklagas för släpphänthet som lett till det stora illegala flöde av skjutvapen över gränsen, som möjliggör det utbredda gängvåldet.

– Vi ska vinna rättegången och drastiskt minska den olaga vapeninförsel till Mexiko, sade utrikesminister Marcelo Ebrard på en presskonferens.

Företagen gör miljontals dollar i vinst varje år och tillverkar sammantagna mer än två tredjedelar av den halva miljon skjutvapen som smugglas in i Mexiko årligen, enligt regeringen.

Med rättsprocessen hoppas man få skadestånd för det som vapenindustrins försummelser lett till, samt att det kommer bättre regler och övervakning för att få stopp på vapensmugglingen.

Vapen från USA användes i 17 000 mord år 2019, enligt mexikansk brottsstatistik.

Utrikes

Cuomo kan brottsutredas efter tafsanklagelser

I ett videouttalande på tisdagen avfärdade New Yorks guvernör Andrew Cuomo anklagelserna om sexuella trakasserier.
Foto: AP/TT
Utrikes
Utrikes New Yorks guvernör Andrew Cuomo avfärdar uppmaningar om att avgå efter att en oberoende utredning kommit fram till att han trakasserat kvinnor sexuellt.
Nu har flera distriktsåklagare visat intresse för att inleda en brottsutredning mot honom.

På tisdagen presenterade delstaten New Yorks justitiedepartement en oberoende utredning med vittnesmål från elva kvinnor om ovälkomna närmanden och "ett tydligt mönster av otillbörligt uppträdande från Cuomos sida". Guvernören ska ha tafsat på kvinnorna, kysst dem mot deras vilja eller kommit med sexuella anspelningar.

Delstatsåklagaren Letitia James kom fram till att Cuomo brutit mot federal och statlig lag, men väckte inte åtal mot honom. Men flera distriktsåklagare har nu visat intresse för att starta en brottsutredning.

– Om du ofredar en kvinna gör du någonting mot henne sexuellt, och det är kriminellt. Jag tycker att han borde bli åtalad, sade New Yorks demokratiske borgmästare Bill de Blasio, till CBS på onsdagen.

Förnekar olämpligt beteende

Ledande demokrater, däribland president Joe Biden och delstatens båda senatorer har uppmanat Cuomo att avgå som guvernör, ett ämbete han har haft sedan 2011. En opinionsundersökning som publicerades på onsdagen visar att 59 procent av invånarna i New York anser att Cuomo bör avgå, medan 32 procent tycker att han borde fullfölja sin mandatperiod.

Men i ett videouttalande på tisdagen gjorde den 63-årige guvernören klart att han inte kommer att lämna sin post. Han förnekade samtidigt att han betett sig olämpligt.

– Verkligheten är väldigt annorlunda gentemot vad som beskrivits, sade Cuomo och hävdade att de som anklagat honom missförstått hans ord, gester och sätt att vara.

Kyssar och omfamningar

Rita Glavin, en advokat som försvarar Cuomo mot anklagelserna, har i ett skriftligt uttalande bifogat bilder som visar hur guvernören kysser och omfamnar kända politiker som Joe Biden, Barack Obama, Hillary Clinton och Nancy Pelosi – samt hans bortgångna far Mario Cuomo, som också var guvernör i New York.

Men delstatens utredning avfärdar försvaret om att Cuomos beteende bara skulle spegla ett kärleksfullt och fysiskt – men oskyldigt – sätt.

Utrikes

Stort intresse för tidig pension i Danmark

Många danskar har ansökt om Arne-pension som gör det möjligt att gå i pension i förtid om man jobbat länge. Arkivbild
Foto: Pelle Rink/AP/TT
Utrikes
Utrikes På tre dagar har över 7 000 danskar ansökt om så kallad Arne-pension, den pensionsreform som gör det möjligt för dem med ett långt arbetsliv bakom sig att gå i pension tre år före den egentliga pensionsåldern.
PREMIUM

Det var bryggeriarbetaren Arne Juhl som gav namn till Socialdemokratiets reform som ger en möjlighet för dem som haft ett långt och slitsamt arbetsliv att sluta i förtid.

Har man till exempel som 61-åring varit 44 år på arbetsmarknaden kan man få rätt till tre års förtida pension.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL