Annons

Rullstolsburen student fick fira utspringet själv

Publicerad 19 juli 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
En rullstolsburen gymnasieelev fick inte springa ut med sina klasskompisar, utan tvingades gå ut genom en separat dörr. Arkivbild.
En rullstolsburen gymnasieelev fick inte springa ut med sina klasskompisar, utan tvingades gå ut genom en separat dörr. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En rullstolsburen gymnasieelev i Göteborg tvingades på sin student springa ut ensam genom en separat dörr, när klasskamraterna fick springa ut till musik och mötas av jubel från sina familjer.

Diskrimineringsombudsmannen (DO) ska nu utreda fallet, skriver Göteborgs-Posten.

Annons

Det officiella utspringet var bara tillgängligt för gående elever eftersom utgången endast kunde nås genom att gå upp för en trappa, står det i anmälan till DO.

Den berörda eleven hade gått på skolan i i tre och ett halvt år.

– Vi tittar på vad som har hänt och jag upplever att det var någon form av kommunikationsmiss som gjordes inför den här avslutningen, säger Mona Göstasson, utbildningschef för gymnasiesärskolan, till GP.

– Efter sommaren ska vi utreda det här ordentligt och se till att det inte händer igen, självklart, tillägger hon.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons