Annons

Halt golv satte stopp för Sveriges OS-genrep

Ett halt golv ställde till det för svenska handbollsherrarna i OS-genrep mot Norge. Matchen bröts med åtta minuter kvar.
Publicerad 20 juli 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Sveriges Jim Gottfridsson, Hampus Wanne och Niclas Ekberg. Arkivbild.
Sveriges Jim Gottfridsson, Hampus Wanne och Niclas Ekberg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Norge tog inledningsvis en knapp ledning, men den inofficiella landskampen slutade 26–26 – sedan lagen kom överens om att bryta efter 52 minuter.

Orsaken? Golvet i hallen i Fukuoka blev för halt, berättar svenske stjärnan Hampus Wanne efteråt.

Annons

– Det är inte alltid vi spelar på fläckfritt golv, men i början var det rätt klistrigt och senare blev det halare. Vi vet inte om det blir samma golv vi ska ha inne i byn, säger han till TT.

Sverige ställs mot Bahrain i OS-premiären på lördag. Träningsmatchen mot toppnationen Norge var behövlig, enligt Wanne som blev främste svensk målskytt med sex mål.

– Det var väldigt högt tempo från båda lagen. Vi båda är lag som springer väldigt mycket så det blev en väldigt jobbig match. Men det är bra att få sig en riktig körare innan vi har öppningsmatchen.

Senare på tisdagseftermiddagen möter även damlandslaget Norge i Fukuoka. Sedan reser båda lagen vidare till Tokyo och OS-byn.

Rättad version: Felaktigt EM-resultat för Norge borttaget.

Anna Karolina Eriksson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons