Annons

Smakstart för Japan när OS drog igång

Publicerad 21 juli 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Japans Minori Naito, till höger, och Australiens Taylah Tsitsikronis i OS-premiären i softball i Fukushima.
Japans Minori Naito, till höger, och Australiens Taylah Tsitsikronis i OS-premiären i softball i Fukushima.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Ett år försenat och efter mycket covidoro – nu är de olympiska spelen i Tokyo igång. Och hemmanationen Japan fick en bra start.

Inför tomma läktare kastade en skolflicka från Fukushima en ceremoniell boll innan Japans Yukiko Ueno på allvar kastade igång softbollmatchen mellan Japan och Australien och därmed de officiella tävlingarna.

Annons

Australien tog den allra första poängen, men Japan vände och vann med klara 8–1. Sporten är tillbaka på OS-programmet för första gången sedan 2008 och Japan är regerande mästare och tillsammans med USA favorit i turneringen – lagen har mötts i de senaste sju VM-finalerna.

Senare under onsdagen spelas ytterligare två matcher i softboll och sex matcher i damernas fotbollsturnering, bland annat möter Sverige USA i Tokyo.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons